Wednesday, January 9, 2008

Η γενιά των «baby boomers» μεγάλωσε...

By Francesco Guerrera and Jonathan Birchall *

Η Τζούντι δεν είχε σκεφτεί ποτέ πως θα περνούσε τα χρόνια της σύνταξης ανησυχώντας για ένα ψυγείο που σκουριάζει και το σαράκι στα έπιπλά της. Κι όμως, από τότε που μία καταιγίδα χτύπησε το σπίτι της στο Γκλένβιου, ένα προάστιο του Σικάγου, η 62χρονη πρώην δασκάλα, είδε τη ζωή της να δυσκολεύει σημαντικά.

Παρ όλα αυτά, η Τζούντι παραμένει αποφασισμένη να δρέψει τους καρπούς των κόπων της. "Δεν θέλω να εγκαταλείψω τον τρόπο ζωής μου. Εργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και νιώθω ότι τον έχω κερδίσει και τον δικαιούμαι. Τι νόημα έχει να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη αν δεν μπορεί να παρακολουθήσει ένα θέαμα, να πάει ένα ταξίδι ή να δειπνήσει με φίλους;", αναρωτιέται.

Η αποφασιστικότητα της Τζούντι εκφράζει το πνεύμα μιας γενιάς που δεν μοιάζει με καμία άλλη στην αμερικανική ιστορία. Τα 77 εκατ. παιδιά της γενιάς του "baby boom", τα οποία γεννήθηκαν μεταξύ του 1946 και του 1964 όταν η αισιοδοξία που καλλιέργησαν η νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη προκάλεσαν κύμα γεννήσεων στις ΗΠΑ, αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο ευκατάστατη δημογραφική ομάδα στη χώρα πάνω από μισόν αιώνα τώρα.

Τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι αυτής της γενιάς έβγαιναν στη σύνταξη, η μακρόχρονη κυριαρχία τους στην αμερικανική κοινωνία και οικονομία αναμενόταν ευρέως να σβήσει. Ομως, αντίθετα από άλλες γενιές, τα παιδιά του "baby boom" δεν φαίνονται διατεθειμένα να "κάνουν στην άκρη" για χάρη των νεότερων. Αντιθέτως, όπως κατέδειξε μια νέα έρευνα της εταιρείας συμβούλων McKinsey, η συγκεκριμένη γενιά θα ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη επιρροή στην οικονομία της Αμερικής τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι το 2015, η γενιά της Τζούντι θα έχει καθαρή "αξία" γύρω στα 26 τρισ. δολάρια (περίπου 17,67 τρισ. ευρώ) - ποσό που αντιστοιχεί στο ετήσιο ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης μαζί. Θα ελέγχουν μεγαλύτερο μερίδιο πλούτου, εισοδήματος και κατανάλωσης από οποιαδήποτε άλλη γενιά στην Αμερική. Θα είναι η πρώτη φορά που στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη που θα κάνουν "κουμάντο" καταναλωτές άνω των 50 ετών.

Δεδομένου ότι η γενιά αυτή θα ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για είδη όπως τα τρόφιμα, τα καλλυντικά, τα έπιπλα, τα ρούχα και τα ηλεκτρονικά, οι αμερικανικές εταιρείες θα έπρεπε να αναζητούν νέους τρόπους για να προσελκύσουν αυτούς τους ισχυρούς καταναλωτές. Ομως, πέραν των φαρμακευτικών και των εταιρειών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που παραδοσιακά απευθύνονται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ελάχιστες μεγάλες εταιρείες φαίνεται να έχουν αναγνωρίσει την τεράστια ευκαιρία που αντιπροσωπεύει για αυτές αυτή η γενιά. Και τούτο, διότι οι περισσότερες εταιρείες εστιάζουν στους εφήβους και στους νέους.

Τα δύο ερωτήματα που θα έπρεπε να απασχολούν αυτή τη στιγμή τις εταιρείες, από την Wal-Mart και την Apple μέχρι την Procter & Gamble και την Gap, καθώς και για τις διαφημιστικές, είναι το "γιατί" και το "πώς". Γιατί δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες μιας γενιάς που, όπως λέει ένας εκπρόσωπός της, είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη δημογραφική ομάδα στην Αμερική, πλην εκείνων των "ανδρών", των "γυναικών" και των "λευκών"; Και πώς μπορούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους και το μάρκετινγκ στις ανάγκες της;

Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική ενόψει της επαπειλούμενης ύφεσης: καθώς οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να "σφίγγουν το ζωνάρι τους", οι εταιρείες που θα καταφέρουν να κερδίσουν τους πιο εύπορους, τους πιο πρόθυμους να ξοδέψουν καταναλωτές θα ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό.

Η σημερινή αδιαφορία των αμερικανικών εταιρειών για τα παιδιά του "baby boom" απορρέει κατά κάποιον τρόπο από το γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλή: για τρεις δεκαετίες τουλάχιστον υπήρξαν η πιο "ποθητή" ομάδα καταναλωτών.

"Ενας από τους άγραφους κανόνες του μάρκετινγκ είναι παραδοσιακά η στόχευση στους νεότερους ανθρώπους επειδή είναι ανοικτοί στις αλλαγές και πρόθυμοι να ξοδέψουν", επισημαίνει ο Ντέιβιντ Κορτ της ΜcΚinsey.

Ομως, όσο η γενιά του "baby boom" μεγάλωνε, το ενδιαφέρον των εταιρειών άρχισε να σβήνει. Ειδικοί σε θέματα μάρκετινγκ υποστηρίζουν ότι η συνεχής εστίαση μεγάλων εταιρειών όπως η P&G και η Gap στους νέους παραβλέπει ένα απλό στατιστικό στοιχείο: Η ηλικιακή ομάδα των 18 - 49 ετών θα αυξηθεί μόνο κατά 1 εκατ. άτομα τα επόμενα δέκα χρόνια, συγκριτικά με τους 22,5 εκατ. Αμερικανούς που ετοιμάζονται να δρασκελίσουν το όριο των 50 ετών.

Ομως το μέγεθος δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τη μακρόχρονη κυριαρχία της εν λόγω γενιάς: υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι, αντίθετα με προγενέστερες γενιές, η γενιά του "baby boom" δεν είναι "κολλημένη" στις συνήθειές της και δεν θεωρεί τον εαυτό της οπισθοδρομικό.

Στην πραγματικότητα, οι έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα αυτής της γενιάς είναι πιο πρόθυμα να αγοράσουν προϊόντα όπως τα στερεοφωνικά, οι υπολογιστές και τα κινητά και να αλλάξουν "μάρκες" από τους εκπροσώπους της λεγόμενης "generation Χ" - εκείνους που γεννήθηκαν την περίοδο 1965 - 1980. Δεν είναι σύμπτωση που το 25% περίπου των iPhone της Apple, ενός ιδιαίτερα "προχωρημένου" προϊόντος, αγοράστηκαν από άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Οι παρατηρητές αυτής της γενιάς υποστηρίζουν ότι ο κυρίαρχος ρόλος που είχε τα τελευταία πενήντα χρόνια δημιούργησε στους εκπροσώπους της την αίσθηση ότι έχουν δικαίωμα σε ένα καλό επίπεδο ζωής μετά τη συνταξιοδότησή τους. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά του "baby boom" είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν με αρνητισμό οποιαδήποτε εταιρεία τους αντιμετωπίζει ως "γέρους" ή ως οικονομικά ασθενέστερους. Ομως, όπως ακριβώς και η Τζούντι, οι εκατομμύρια συνομήλικοί της που αναζητούν την ευτυχία μετά τη σύνταξη και βάζουν πλώρη για τα εμπορικά κέντρα, μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι αμερικανικές εταιρείες είναι εντυπωσιακά απροετοίμαστες για αυτή την ευκαιρία που τους ανοίγεται - μια ευκαιρία ύψους 26 τρισ. δολαρίων.

Η πρόκληση για τις εταιρείες και τις διαφημιστικέςΓια τις εταιρείες και τις διαφημιστικές που τόσα χρόνια εστίαζαν σε ένα πολύ νεότερο καταναλωτικό κοινό θα είναι δύσκολο να αλλάξουν πολιτική.

Και τούτο οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι οι εκατομμύρια εκπρόσωποι της γενιάς του «baby boom» αποτελούν μια πολύ διαφοροποιημένη ομάδα, με ποικίλες επιθυμίες και προτιμήσεις που είναι δύσκολο να καλύψει κανείς.

«Είναι μια ομάδα σχετικά άγνωστη για πολλές εταιρείες, που δεν χωρά στα υπάρχοντα μοντέλα», υποστηρίζει ο Ρόμπερτ Μπλουμ, πρώην διευθύνων σύμβουλος του διαφημιστικού κολοσσού Publicis στις ΗΠΑ.

«Οι εταιρείες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο λεξιλόγιο για να απευθυνθούν στους ανθρώπους αυτούς», προσθέτει. Αυτά που θα μείνουν εκτός του νέου λεξιλογίου θα είναι τόσο σημαντικά όσο και εκείνα που θα συμπεριλάβει. Από την εμπειρία των λίγων εκείνων εταιρειών που επέλεξαν να απευθυνθούν στη συγκεκριμένη γενιά φαίνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί μισούν να τους αντιμετωπίζουν ως «μεγάλους».

Το εγχείρημα της Gap, επί παραδείγματι, να προσελκύσει τις γυναίκες αυτής της γενιάς δημιουργώντας ειδικά καταστήματα απέτυχε, εν μέρει επειδή πολλές γυναίκες δεν θέλησαν να ψωνίσουν από καταστήματα που απευθύνονται ανοιχτά σε ηλικίες άνω των 35.

Αντιθέτως, η Oxo International, η οποία κατασκευάζει τα εργαλεία κουζίνας Good Grip -ένα προϊόν με μεγάλη απήχηση στους γηραιότερους, λιγότερο επιδέξιους χρήστες- κατάφερε να έχει ετήσια κέρδη 200 εκατ. δολαρίων αποφεύγοντας οποιαδήποτε άμεση αναφορά σε ηλικίες, αποσύροντας ακόμη και τις συστάσεις των σχετικών οργανώσεων υγείας. «Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι άνθρωποι αυτοί είναι μια εταιρεία που να τους λέει ότι χρειάζονται εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τη μειωμένη τους επιδεξιότητα», επισημαίνει ο Αλεξ Λι, πρόεδρος της Oxo. «Δεν θέλουν πράγματα για ηλικιωμένους, θέλουν σύγχρονα πράγματα», προσθέτει.

Αυτή η επιθυμία της γενιάς του «baby boom» να παραμείνει «μέσα στα πράγματα» θα αναγκάσει τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές ιδέες προώθησης προϊόντων από εκείνες που συνήθως χρησιμοποιούνται για τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.

«Οι άνθρωποι που βγαίνουν σήμερα στη σύνταξη έχουν περάσει 10 χρόνια στον χώρο εργασίας τους βιώνοντας τις αλλαγές που έφερε η ψηφιακή εποχή», λέει ο Τζον ΜακΝαμάρα, διευθύνων σύμβουλος της Halogen Response Media, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν πολύ τους υπολογιστές και τα ψηφιακά μέσα. «Το ψηφιακό μάρκετινγκ θα είναι πολύ σημαντικό για αυτόν τον τομέα», προσθέτει.

*Το άρθρο των Francesco Guerrera και Jonathan Birchall δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα Financial Times. Η μετάφρασή του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ημερησία στις 29-12-2007.

112 comments:

  1. Περνάμε από τα primaries που διεξάγονται στις ΗΠΑ στην αμερικανική γενιά των baby boomers.

    Τη γενιά που σύμφωνα με τους αρθογράφους "μέχρι το 2015 θα έχει καθαρή "αξία" γύρω στα 26 τρισ. δολάρια (περίπου 17,67 τρισ. ευρώ) - ποσό που αντιστοιχεί στο ετήσιο ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης μαζί.

    Θα ελέγχουν μεγαλύτερο μερίδιο πλούτου, εισοδήματος και κατανάλωσης από οποιαδήποτε άλλη γενιά στην Αμερική. Θα είναι η πρώτη φορά που στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη που θα κάνουν "κουμάντο" καταναλωτές άνω των 50 ετών.

    ReplyDelete
  2. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σήμερα εγκαινιάζουμε την υπηρεσία News Reel, στη δεξιά στήλη του blog κάω από το σήμα του SYNC.

    Κάνοντας αριστερό κλικ στις διάφορες θεματικές (πχ G700, δικαιοσύν γενεών κοκ) μπορείτε να δείτε τα πιο πρόσφατα σχετικά νέα τα οποία έχουν συλλέξει τα μηχανάκια της Google από τα διάφορα ειδησεογραφικά sites.

    ReplyDelete
  3. Περνάμε από τα primaries που διεξάγονται στις ΗΠΑ στην αμερικανική γενιά των baby boomers.

    Πώς λέγεται η αντίστοιχη γενιά στην Ελλάδα; Για να δούμε ποιός θα το βρει πρώτος...

    ReplyDelete
  4. "Θα είναι η πρώτη φορά που στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη που θα κάνουν "κουμάντο" καταναλωτές άνω των 50 ετών."

    H ta paidia tous, kato ton 50 eton pou tha trone (opos kai idi kanoun) ta lefta ton 50+aridon gonion tous mexri ta 30 tous.

    ReplyDelete
  5. Ο/Η quiz master είπε...
    Περνάμε από τα primaries που διεξάγονται στις ΗΠΑ στην αμερικανική γενιά των baby boomers.

    Πώς λέγεται η αντίστοιχη γενιά στην Ελλάδα; Για να δούμε ποιός θα το βρει πρώτος...

    January 9, 2008 1:22 PM

    Πολύ απλό: Αλητοπασόκια λαλιωτοφώφες.

    ReplyDelete
  6. στην ελλάδα δεν έχουμε γενιά των baby boomers, έχουμε γενιά του Πολυτεχνείου που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της...

    ReplyDelete
  7. Θα ελέγχουν μεγαλύτερο μερίδιο πλούτου, εισοδήματος και κατανάλωσης από οποιαδήποτε άλλη γενιά στην Αμερική. Θα είναι η πρώτη φορά που στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη που θα κάνουν "κουμάντο" καταναλωτές άνω των 50 ετών.

    January 9, 2008 1:14 PM

    Ακριβώς. Αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ θα δει ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά μου. ΚΑΙ τα μακαρόνια τα φέρνω πλέον από το Manhattan. Οι επιβάτες της Espace Premiere δικαιούνται 40+ κιλά και σχεδόν άλλα τόσα αν έχεις Flying Blue Platinum Status.
    ΚΑΙ δεδομένου ότι ουδέποτε έχω αποσκευές εκτός από το δισάκι με το laptop, θα αρχίσω να φέρνω και το κρέας μου σε dry ice.

    Ε, μα.......

    ReplyDelete
  8. Εύγε Λίλιαν!

    Με βάση τον ορισμό, «παιδιά της γενιάς του "baby boom", τα οποία γεννήθηκαν μεταξύ του 1946 και του 1964»

    Στην Ελλάδα λόγω Εμφυλίου πρέπει να μετατοπίσουμε το 1946 (1 έτος μετά τη λήξη του Πολέμου) στο 1951 (1 έτος μετά τη λήξη του Εμφυλίου συν 1 έτος ποιητική αδεία). Λαμβάνουμε λοιπόν ένα εξέχον στέλεχος που γεννήθηκε το 1951 και ένα του αυτού κύρους στέλεχος που γεννήθηκε το 1964, et voila.

    Το βραβείο θα απονεμηθεί στη νικήτρια μετά την τελική νίκη του κινήματος των Γ700 για πλήρη απαλλαγή.

    ReplyDelete
  9. "Αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ θα δει ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά μου."

    Προτείνω δε τυχόν surplus των ευρώ να το συγκεντρώσεις και να το διαθέσεις για να σπονσοράρεις κάποια έδρα αμερικανικού πανεπιστημίου μελέτης του ελληνικού πνεύματος, μακριά από το ελληνικό κρατίδιο.

    ReplyDelete
  10. ΚΑΙ για να ΜΗ μασάνε οι τελωνειακοί ή γιοί τελωνειακών από σας, η είσοδός μου στην Ευρώπη γίνεται στο Παρίσι, άρα στην Ελλάδα φθάνω (τελωνειακώς) μέσω Σένγκεν.

    Φθάνω μιά φορά και μου λέει ο ρουφιάνος τελωνειακός στο "Βενιζέλος",
    "Τι έχουμε εδώ;"
    Λέω, "Τον θησαυρό του Σολομώντος, αλλά ΜΗ τα αγγίζεις διότι θα πέσει η κυβέρνηση... έρχομαι από Παρίσι.."

    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ σας έχω σιχαθεί.

    ReplyDelete
  11. Ασε Κομφούκιε, αν δεν έχει την ειδική πράσινη λωρίδα από το αεροδρόμιο προέλευσης η αποσκευή σου δεν χαμπαριάζουμε. Εμείς εδώ είμαστε Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή πολιτισμός.

    ReplyDelete
  12. @ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ
    βρε καλώς τον κομφούκιο.Τί γίνεται ευγενέστατε?θα συνεχίσεις την αποχή σου από τα ζαχοπουλικά πράγματα και την κάλυψη του σεμνού και ταπεινού? θα συνεχίσεις τη τακτική στρουθολαμήλου κρυπτόμενος πίσω απο Ακηδες κλπ.Αναμένουμε με αγωνία ευγενέστατε.

    ReplyDelete
  13. @Μαίρη Παναγιωταρά, μιά εργαζόμενη μητέρα, μιά καλή νοικοκυρά:

    Ο Κομφούκιος είναι αστός με αγωγή, δεν απαντά σε λαϊκάντζες κυράτσες. Αν είναι δυνατόν να κάτσει να σχολιάσει ροζ ντι βι ντι. Αυτά είναι για την πλέμπα.

    ReplyDelete
  14. I am a woman in loooooveeeeeeee
    and I do anythinggggggggggg
    to get you into my worlddddddddd

    Αφιερωμένο στο είδωλό μου, τον Κομφούκιο. Μαίρη θα σε ξεμαλλιάσω.

    ReplyDelete
  15. "Στην Ελλάδα λόγω Εμφυλίου πρέπει να μετατοπίσουμε το 1946 (1 έτος μετά τη λήξη του Πολέμου) στο 1951 (1 έτος μετά τη λήξη του Εμφυλίου συν 1 έτος ποιητική αδεία). Λαμβάνουμε λοιπόν ένα εξέχον στέλεχος που γεννήθηκε το 1951 και ένα του αυτού κύρους στέλεχος που γεννήθηκε το 1964, et voila."

    KAI ήταν Νοεμβριος 1964. Το θυμάμαι διότι συνέβησαν ευτράπελα εκείνη την ημέρα και την επόμενη έφευγαν για Νέα Υόρκη ή θεομήτωρ, η Μάρω και ο Αντωνάκης.

    Πάνε, λοιπόν, στη Κλινική όπου είχε γεννηθεί το ΗΛΙΘΙΟΝ ΒΡΕΦΟΣ, κοίταξε το μωρό η Θεομήτωρ, περιήλθε σε tantrum και άρχισε να ωρύεται, "Μαχαιρώσατε τα χειλάκια του παιδιού" και της λέει η στιβαρή Μάρω,
    "Σιωπή ανόητη γυναίκα, βλέπεις πουθενά αίματα;; Προφανώς πρόκειται περί συγγενούς διαμαρτίας".

    Πανικός .... να τρέχουν νοσοκόμες να την συνεφέρουν.
    Σε λίγο κατέφθασε ο αείμνηστος καθηγητής της Παιδιατρικής του ΑΠΘ Χρήστος Κασίμος που, γυρίζοντας στην Μάρω, είπε, "Αν και φιλόλογος θέσατε όπως πάντα* ορθά την διάγνωση".

    * Ο καθηγητής Κασίμος, που ήταν ΚΑΙ δικός μου παιδίατρος, εσέβετο βαθύτατα την μαμά, όχι μόνο για το ήθος και κύρος της, αλλά και την μοναδική της κρίση. Σε όλα τα παιδικά μου νοσήματα, διαβάζοντας τον Ελευθερουδάκη και μόνο, κατάφερνε να βάζει την διάγνωση πριν καταφθάσει ο γιατρός.

    ReplyDelete
  16. ma kala patera den eixe ayto to paidi?

    mallon htan poly tsaousw h mama!

    ReplyDelete
  17. Eίχε, είχε πατέρα. Ηταν σε μιά γωνιά ο κακόμοιρος κι έκλαιγε απαρηγόρητος. Αλλωστε 25 χρόνων ήταν, τι να κρίνει κι αυτός.
    Αλλά η θεομήτωρ (αγράμματη γιαγιά του ηλιθίου βρέφους) ήλεγχε τα πάντα, ούτως η αλλέως.

    ReplyDelete
  18. Η γενιά των «baby boomers" είναι η γενιά του 1-1-4 και του αντιδιδακτορικού αγώνα.Εζησαν τις άμεσες συνέπειες του Εμφυλίου και του παρακράτους της Δεξιάς.Είναι η πιό πολιτικοποιημένη γενιά.Παιδια φτωχών αλλά αξιοπρεπέστατων πολυμελών οικογενειών,φοίτησαν σε δημοτικά σχολεία γεμάτα παιδομάνι.Η δημογραφική σύνθεση ήταν όπως είναι σήμερα το Ιράν.Παντού νέοι.Νέοι που έπρεπε να πάρουν το δρόμο της ξενητειάς για να ανακουφισθεί λίγο και το πολιτικό σύστημα που δεχότανε τις πιέσεις ενός νεανικού κινήματος για ΨΩΜΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.Νέοι που δεν καταλάβαιναν Θεό.Καμικάζι της αισιοδοξίας.Δεν καταλάβαιναν τι θα πεί ήττα.Μπροστά τους βλέπανε μόνο ΝΙΚΕΣ.Και τραγούδι.Πολύ τραγούδι.Κοινωνικό και Πολιτικό.

    ReplyDelete
  19. "Παιδια φτωχών, αξιοπρεπέστατων οικογενειών" ?!?!?!?

    ti les twra? yparxei tetoio pragma?

    ReplyDelete
  20. e-tipos.gr

    .... Ο Καραμανλής είναι η πιο αξιόλογη φιγούρα στο δη-
    μόσιο βίο και διατηρεί ακόμη το προσωπικό του ιμπέ-
    ριουμ. Εξαιρετικός άνθρωπος, από «καλή γενιά», που
    θα ’λεγε ο Ελύτης, πατριώτης και ικανός πολιτικός.
    Μόλις στα 41 πήρε ένα κόμμα σε αποσύνθεση και στα
    47 έγινε πρωθυπουργός. Μ’ αυτές τις προδιαγραφές
    δεν λογαριάζεις τίποτε και κανέναν.
    Ωστόσο, αν κοιτάξει κάποιος προς τα πίσω, η δι-
    αδρομή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση τον παραπέμπει
    μελαγχολικά στο στίχο του Καβάφη: «τι γρήγορα που
    τα σβηστά κεριά πληθαίνουν». Η -κατά Λευτέρη Κου-
    σούλη- «ευπρεπής αδράνεια» της πρώτης τετραετίας
    έκλεισε άδοξα. Ο Καραμανλής θα
    γράψει ιστορία αν στη δεύτερη
    αντιδράσει με τον τρόπο που
    συνιστούσε ο Αμερικανός
    πολιτικός Ρος Περό: «Αν
    δεις ένα φίδι, απλώς σκό-
    τωσέ το, μη διορίζεις επι-
    τροπή για να μελετήσει
    το πρόβλημα των
    φιδιών».

    ReplyDelete
  21. Dr Marx pou exeis xa8ei?

    K esy Ulis brhkes douleia?

    ReplyDelete
  22. Αν και με στοιχεία και νούμερα αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω, έχω την εντύπωση ότι η γενιά των baby boomers, σε όλη τη δυτική κοινωνία, ήξερε (πολύ καλύτερα από εμάς τουλάχιστον) να αποταμιεύει. Τον προσωπικό της πλούτο η γενιά αυτή τον διαχειρίστηκε καλά. Πολλοί/ες αυτής της γενιάς μάλιστα "επένδυσαν" υπέρογκα ποσά για να προσφέρουν το "κεφάλαιο κίνησης" για τη ζωή, που έλειπε από αυτούς, στα παιδιά τους, εμάς. Εμείς αυτή την τέχνη δεν τη μάθαμε ούτε την καλλιεργήσαμε, ούτε αναγκαστήκαμε ποτέ πραγματικά να την καλλιεργήσουμε, ακόμα...

    Αντίθετα όμως όσον αφορά το συλλογικό πλούτο η γενιά των baby boomers σπατάλησε, υπερχρέωσε, και προσπαθώντας να διατηρήσει το όνειρο της ευμάρειας μέχρι τέλους, απέτυχε να επενδύσει στο συλλογικό κεφάλαιο που θα επωφελούσε και αυτούς/ες και εμάς.

    Η Γενιά των 700 Ευρώ πρέπει να καταλάβει ότι το στοίχημα της ευημερίας της και της ευτυχίας της μπορεί να έρθει ΜΟΝΟ μέσα από τη διεκδίκηση ποιοτικών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, συλλογικού πλούτου που με την ποιότητα και καθολική προσβασιμότητα του αναιρεί (ή τουλάχιστον ελαχιστοποιεί) τις συνέπειες των οποιονδήποτε εισοδηματικών ανισοτήτων.

    Στην Ελλάδα καταρχάς πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τη συλλογική περιουσία και να την προστατεύουμε ως δική μας, γιατί είναι δική μας και των παιδιών μας.

    Από εκεί και πέρα, αν είμαστε μάγκες και οι μεσήλικες δε βάζουνε μυαλό, ας πουλήσουμε εμείς προϊόντα και υπηρεσίες σε αυτούς στο πλαίσιο της διαγεννεακής δικαιοσύνης και της ανακατανομής πλούτου..

    ReplyDelete
  23. "Η γενιά των «baby boomers" είναι η γενιά του 1-1-4 και του αντιδιδακτορικού αγώνα.Εζησαν τις άμεσες συνέπειες του Εμφυλίου και του παρακράτους της Δεξιάς.Είναι η πιό πολιτικοποιημένη γενιά.Παιδια φτωχών αλλά αξιοπρεπέστατων πολυμελών οικογενειών,φοίτησαν σε δημοτικά σχολεία γεμάτα παιδομάνι.Η δημογραφική σύνθεση ήταν όπως είναι σήμερα το Ιράν.Παντού νέοι.Νέοι που έπρεπε να πάρουν το δρόμο της ξενητειάς για να ανακουφισθεί λίγο και το πολιτικό σύστημα που δεχότανε τις πιέσεις ενός νεανικού κινήματος για ΨΩΜΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.Νέοι που δεν καταλάβαιναν Θεό.Καμικάζι της αισιοδοξίας.Δεν καταλάβαιναν τι θα πεί ήττα.Μπροστά τους βλέπανε μόνο ΝΙΚΕΣ.Και τραγούδι.Πολύ τραγούδι.Κοινωνικό και Πολιτικό."

    Νέοι που άγονταν και φέρονταν από λαϊκιστές και καιροσκόπους... Νέοι που οι περισσότεροι ήταν αμαθείς (δεν είναι κακό αυτό) αλλά ποτέ δεν θέλησαν να μάθουν... Από τους οποίους όσοι ήταν πραγματικά αγνοί τέθηκαν στο περιθώριο πολύ νωρίς διαισθανόμενοι την απάτη... Οι υπόλοιποι, με το που τους δόθηκε η ευκαιρία, είναι αυτοί που συνετέλεσαν τα μάλα για να είναι η Ελλάς πρωταθλήτρια στη διαφθορά... Την οποία (με πλαφόν φυσικά) νομιμοποίησε και ο ίδιος ο Λαοπρόβλητος Ηγέτης με τη μνημειώδη φράση του "είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατομμύρια"...

    ReplyDelete
  24. @ mesout tavaz
    "Η Γενιά των 700 Ευρώ πρέπει να καταλάβει ότι το στοίχημα της ευημερίας της και της ευτυχίας της μπορεί να έρθει ΜΟΝΟ μέσα από τη διεκδίκηση ποιοτικών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, συλλογικού πλούτου που με την ποιότητα και καθολική προσβασιμότητα του αναιρεί (ή τουλάχιστον ελαχιστοποιεί) τις συνέπειες των οποιονδήποτε εισοδηματικών ανισοτήτων.

    Στην Ελλάδα καταρχάς πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τη συλλογική περιουσία και να την προστατεύουμε ως δική μας, γιατί είναι δική μας και των παιδιών μας."

    EΞΟΧΟΣ

    ΕΥΓΕ

    ReplyDelete
  25. baby boomers.
    H γενιά της ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ.Ολοι τους ξεκίνησαν από το ΜΗΔΕΝ.Και ξεχύθηκαν με "το δισάκκι τους στον ώμο για το δρόμο,για το δρόμο".Πανεπιστήμια,φάμπρικες της Γερμανίας,στοές του Βελγίου,φάρμες της Αυστραλίας,μούτσοι στα καράβια,πιατάδες στην Αμερική,υπηρέτες στην Νότια Αφρική,γελαδάρηδες στην Ελβετία και Ολλανδία.

    ReplyDelete
  26. Νέοι που δεν καταλάβαιναν Θεό.Καμικάζι της αισιοδοξίας.Δεν καταλάβαιναν τι θα πεί ήττα. Μπροστά τους βλέπανε μόνο ΝΙΚΕΣ.Και τραγούδι.

    Αυτό πράγματι λείπει από εμάς σήμερα. Είμαστε emo γενιά, βαθιά απαισιόδοξοι και μίζεροι, σχεδόν παραιτημένοι.

    Και μην πει κανείς ότι είναι τώρα επανάσταση να πας να χτίσεις την πόρτα του καθηγητή στο πανεπιστήμιο ή να κάνεις Μία εθιμοτυπική κατάληψη το χρόνο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

    Να λοιπόν κάτι που πρέπει να αντιγράψουμε από τους προηγούμενους : την αισιοδοξία, την αγωνιστικότητα και τη διάθεση για ανατροπές.

    Όχι τις ψευτοεπαναστατικές σοφιστείες με τις οποίες μας φλόμωσαν και συνεχίζουν να μας φλομώνουν καθημερινά.

    ReplyDelete
  27. Baby boomers.
    Η γενιά που έσβησε από το κοινωνικό χάρτη της χώρας τους αστούς.Τους άφησε για πάντα στο μικρόκοσμό τους και στις προσφιλείς ενασχολήσεις τους με τις "συγγενείς διαμαρτίες" των παιδιών τους.Την Ελλάδα την ανέλαβαν και την οδήγησαν στις 24 πιό αναπτυγμένες χώρες του κόσμου οι γνήσιες λαικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στα πάντα.Γράμματα.Τέχνες.Μουσική.Πολιτικη.
    Και τα απομεινάρια των Αστών άρχισαν να τους συκοφαντούν.Και ακόμα συνεχίζουν.Με ένα γραφικό ομολογουμένως τρόπο.

    ReplyDelete
  28. @ parmenides
    "baby boomers.
    H γενιά της ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ.Ολοι τους ξεκίνησαν από το ΜΗΔΕΝ.Και ξεχύθηκαν με "το δισάκκι τους στον ώμο για το δρόμο,για το δρόμο".Πανεπιστήμια,φάμπρικες της Γερμανίας,στοές του Βελγίου,φάρμες της Αυστραλίας,μούτσοι στα καράβια,πιατάδες στην Αμερική,υπηρέτες στην Νότια Αφρική,γελαδάρηδες στην Ελβετία και Ολλανδία"

    Για τους περισσότερους ασφαλώς έτσι ήταν.
    Ελάχιστοι είχαμε μεγάλη τύχη. ΟΧΙ μόνο τα αγαθά τα δικά σας (και πολύ περισσότερα), ΑΛΛΑ και ποιότητα παιδείας σε exclusive περιβάλλον.
    ΑΥΤΟΣ [ενοχή] είναι ίσως ο μοναδικός λόγος που, στην αρχή, βιώναμε ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ απέναντι στους sans culotte.
    Aλλά οι άνθρωποι ξεσάλωσαν.

    Θυμάμαι στα ορεινά, στον Πάρνωνα, late 50s, ορισμένα μυξιάρικα που τα σιχαινόμουνα και έτρεχα μακρυά τους.
    Αυτά πείναγαν και μένα με κυνηγούσαν η Αλεξάνδρα και η Μαρία για να φάω.

    Είπε ο Λιάς Κοδ. προ ετών σε μιά σύναξη,
    "Γαμώτη μου, ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μυρουδιά από τον καπαμά στα ρουθούνια μου .... κι αυτό το σκασμένο να το κυνηγάνε οι υπηρέτριες και να μη θέλει να φάει."

    Πέρασε δύσκολες στιγμές ο λαός .... αλλά μετά ξεσάλωσαν, οι αθεόφοβοι.

    ReplyDelete
  29. Στην Ελλάδα δεν έχουμε baby boomers. Έχουμε lazy boomers, καθώς η γενιά αυτή είναι η βολεμένη την οποία πληρώνουμε εμείς οι νεώτεροι.

    ReplyDelete
  30. Baby boomers.
    Η γενιά που έσβησε από το κοινωνικό χάρτη της χώρας τους αστούς.Τους άφησε για πάντα στο μικρόκοσμό τους και στις προσφιλείς ενασχολήσεις τους με τις "συγγενείς διαμαρτίες" των παιδιών τους.Την Ελλάδα την ανέλαβαν και την οδήγησαν στις 24 πιό αναπτυγμένες χώρες του κόσμου οι γνήσιες λαικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στα πάντα.Γράμματα.Τέχνες.Μουσική.Πολιτικη.
    Και τα απομεινάρια των Αστών άρχισαν να τους συκοφαντούν.Και ακόμα συνεχίζουν.Με ένα γραφικό ομολογουμένως τρόπο.

    January 9, 2008 5:54 PM

    Πράγματι, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο Κώστας Σημίτης έκαναν την Ελλάδα μιά από τις πλουσιότερες χώρες του Κόσμου.

    ΚΑΙ πράγματι, ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗΣ στο Πρώτο Νεκροταφείο ΕΦΤΑΠΛΑΣΙΑΣΕ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ό,τι όρθωσαν άλλοι το γκρέμισε αυτός.

    Πράγματι, στη Τέχνη, στα Γράμματα, στη Μουσική ΟΛΟΙ οι καλοί ήσαν και είναι μεσαίας και άνω κοινωνικής τάξης.

    ΚΑΙ πράγματι, ΟΛΑ τα απολειφάδια

    Παπαδόπουλος,
    Παττακός,
    Τσοχατζόπουλος,
    Λαλιώτης,
    Μακαρέζος,
    Μαγγίνας,
    Τσιτουρίδης,
    Κατσιφάρας,
    Κουτσόγιωργας

    χωριάτες και μικροαστοί.

    ReplyDelete
  31. AKOMA και οι 4-5 καλοί ηθοποιοί ήσαν και είναι ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗΣ και άνω προέλευσης.

    ReplyDelete
  32. ΚΑΙ όλες οι σκυλούδες και οι σκυλάδες από Καμίνια, Μπραχάμια, Κορυδαλλούς, Γρεβενά και ούτω καθ εξής.

    ΞΕΡΕΤΕ έστω και ΜΙΑ ΣΚΥΛΟΥ
    η
    έστω και ένα ΣΚΥΛΑ που

    να προέρχεται από μεσοαστική και άνω οικογένεια;;;;;;
    ΅
    ΕΝΑ, έστω ένα

    ΜΙΑ, έστω μία

    ReplyDelete
  33. Ξέρετε ΕΣΤΩ μιά ή ΕΣΤΩ ένα ανθυπάνθρωπο από αυτούς των ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΩΝ που να προέρχεται απο μεσοαστική και άνω οικογένεια;;;;

    ΕΝΑ
    ΜΙΑ

    Οχι φυσικά

    ReplyDelete
  34. ΓΙΑΤΙ έχετε κόλλημα με την αλήθεια;;;;

    Τι ήταν ο Αλεξανδράκης;;;;
    παιδί του Μωραϊτη

    Τι ήταν ο Χορν;;
    Μεγαλοαστός

    Τι είναι το παιδί που έδωσε συνέντευξη στο Reuters;;;
    παιδί του Μωραίτη

    Τι είναι η κυρία Αντζελα Δημητριάδου;;
    Μπραχάμι or equivalent

    Τι είναι η κυρία Αννα Βαρσου;;;
    Μπουρνάζι or equivalent

    Τι είναι η κυρία Δέσποινα Βαρδή;;;
    Κουπόνια or equivalent

    ReplyDelete
  35. Εκ ΛΑΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ερεί τα φαύλα

    και

    Εξ ΑΣΤΙΚΗΣ τα κρείττω

    ReplyDelete
  36. "Την Ελλάδα την ανέλαβαν και την οδήγησαν στις 24 πιό αναπτυγμένες χώρες του κόσμου οι γνήσιες λαικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στα πάντα."

    Ναι καλά, αν δεν ήταν τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα αρχικά και τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης στη συνέχεια, θα σου'λεγα που θα ήταν η Ελλάδα τώρα... Όσο για τις "γνήσιες λαϊκές" δυνάμεις, αυτές οδήγησαν στο σημερινό χάλι...

    ReplyDelete
  37. Η γενιά που έσβησε από το κοινωνικό χάρτη της χώρας τους αστούς.Τους άφησε για πάντα στο μικρόκοσμό τους και στις προσφιλείς ενασχολήσεις τους με τις "συγγενείς διαμαρτίες" των παιδιών τους.Την Ελλάδα την ανέλαβαν και την οδήγησαν στις 24 πιό αναπτυγμένες χώρες του κόσμου οι γνήσιες λαικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στα πάντα.Γράμματα.Τέχνες.Μουσική.Πολιτικη.
    Και τα απομεινάρια των Αστών άρχισαν να τους συκοφαντούν.Και ακόμα συνεχίζουν.Με ένα γραφικό ομολογουμένως τρόπο.


    Καλά, πώς ορίζεις τον αστό; Ο Σεφέρης ήταν γνήσια λαϊκή δύναμη δηλαδή; Ή η Κάλλας; Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως ποτέ δεν δημιουργήθηκε μια συμπαγής αστική τάξη, άρα τι να εξαφανίσεις; αυτό που δεν υπάρχει;

    ReplyDelete
  38. O Παρμενίδης είναι άτομο διακεκριμένης ευφυίας και ο καλύτερος άνθρωπος του Κόσμου, αλλά όταν τον πιάνουν τα μαρξιστικά του, ως ο ίδιος ομολογεί, τότε φέρει το ακαταλόγιστον.

    ReplyDelete
  39. να θυμηθούμε επίσης πως το 1981 στους περισσότερους δείκτες η Ελλάδα υπερτερούσε της Ισπανίας. Δείτε που είναι η Ισπανία τώρα και που η Ελλάδα προς δόξα των "γνήσιων λαϊκών δυνάμεων"...

    ReplyDelete
  40. Ο ΘΕΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ.

    Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

    ReplyDelete
  41. Ο/Η Anonymous είπε...
    Ο ΘΕΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ.

    Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

    January 10, 2008 12:10 AM

    Οι baby boomers γεννήθηκαν και ενηλικιώθηκαν την εποχή του ΘΕΙΟΥ,την εποχή δηλ.της σεξουαλικής καταπίεσης,και τώρα ζουν την εποχή του ΑΝΕΨΙΟΥ,την εποχή δηλ.της σεξουαλικής απελευθέρωσης.
    Αυτή η γενιά είναι η γενιά των ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ και έτσι θα πορευθεί μέχρι το θάνατό της.Οι ΑΛΛΟΙ απλώς δεν υπάρχουν.

    ReplyDelete
  42. Αυτή η γενιά είναι η γενιά των ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ και έτσι θα πορευθεί μέχρι το θάνατό της.Οι ΑΛΛΟΙ απλώς δεν υπάρχουν.

    January 10, 2008 7:12 AM

    Η υπάρχουν για να την υπηρετούν:Πασχάλης,Ζαχόπουλος,Τσοχατζόπουλος και τα κορίτσια τους(η απλά,κατα τον Πάγκαλο,οι γυναίκες που πηδάμε).

    ReplyDelete
  43. Εάν θέλετε να διαβάσετε μια καλή εισαγωγή σχετικά με την καχεξία του αστικού στοιχείου στη σύγχρονη Ελλάδα , και ταυτόχρονα μια καλή ανάλυση των κινητήριων δυνάμεων που διαμόρφωσαν την Ελληνική κονωνία από τη γέννηση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα πάρτε να διαβάσετε τον 50σέλιδο πρόλογο(για την ελληνική έκδοση) στο "Η παρακμή του αστικού πολιτισμού" του Π.Κονδύλη, εκδ. Θεμέλιο.

    ReplyDelete
  44. "Οι baby boomers γεννήθηκαν και ενηλικιώθηκαν την εποχή του ΘΕΙΟΥ,την εποχή δηλ.της σεξουαλικής καταπίεσης,και τώρα ζουν την εποχή του ΑΝΕΨΙΟΥ,την εποχή δηλ.της σεξουαλικής απελευθέρωσης."

    Δηλαδή την προ ανηψιού περιοχή, δεν ...μαμούσε ο κόσμος;

    Για δες πρόοδο που έφερε το Ανηψιός...

    ReplyDelete
  45. Και να μη ξεχνάμε ότι αυτή η γενιά(baby boomers) πέρασε απο χίλια κύματα:
    Εποχή του ΘΕΙΟΥ: Η μοιχεία είναι για τους λίγους.Για τους πολλούς είναι ποινικό Αδίκημα.Τα σκάνδαλά είναι εφτασφάγιστα ΕΘΝΙΚΑ μυστικά.Δεν ήταν δα και ο αθωότερος των ανθρώπων ο ΘΕΙΟΣ!
    Εποχή του ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ:Ολοι αποκτούν το δημοκρατικό δικαίωμα στη "συνομιλία".Η μοιχεία αποποινικοποιείται.
    Εποχή του ΑΝΕΨΙΟΥ:Επανίδρυση των σχέσεων.Με πιλότο το υπουργείο Πολιτισμού και τις ΜΚΟ.Ολες οι συμβασιούχες επιστρατεύονται.Οποιος εφευρίσκει τις καλύτερες διαστροφές(εποχή της καινοτομίας γαρ) τις βιντεοσκοπεί και τις στέλνει στο Μαξίμου για έγκριση πριν δημοσιευτούν.Οι μπουνταλάδες ΑΝΕΨΙΟΙ,ΚΑΘΟΤΙ ΜΑΝΙΑΚΟΙ ΝΤΙΒΙΝΤΑΚΗΔΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΠΟΡΝΟ.

    ReplyDelete
  46. ΔΙΑΒΑΖΩ:
    "Το μεγάλο όνειρο του Καρλ Ρόουβ (Karl Rove) ήταν να είναι ο αρχιτέκτονας μίας Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας που θα ηγεμόνευε στην αμερικανική πολιτική για μια γενιά ή και περισσότερο. Καθώς όμως τα σημάδια της βασισμένης στο φόβο πολιτικής του σβήνουν, είναι οι Δημοκρατικοί που ξεπροβάλουν ως το μελλοντικό πλειοψηφικό κόμμα στη χώρα -κι ίσως για πολύ καιρό."

    Η πολιτική του Rove εστίασε στον ΦΟΒΟ, αλλά κοντολογίς διέπραξε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. Επειδή ΔΕΝ είναι James Carville, αλλά ένα ακόμα οππορτουνιστικό ανθρωπάκι, he went too far!
    Δηλαδή πάνω στον ΦΟΒΟ οικοδόμησε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ και ΠΟΛΩΣΗ και η πόλωση ΔΕΝ είναι το "αγαπημένο cake" των Αμερικανών. Οι Αμερικανοί, από καταβολής έθνους, με εξαίρεση τους αγράμματους, θρησκόληπτους, μισαλλόδοξους, μισαλλόφυλους, indeed misanthropes του Νότου [που βλακωδώς πολλοί αμαθείς Ελληνες και άλλοι Ευρωπαίοι συγχέουν με το Αμερικανικό πνεύμα], είναι ένας ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ, λαός της μέσης οδού [middle of the road].
    O Αμερικανός αναπτύσσει άγχος όταν οι σχέσεις του με τον διπλανό του διαταράσσονται και όταν δεν επικρατεί πνεύμα ομοψυχίας και φιλαλληλίας στην γειτονιά.
    ΕΛΕΩ Rove και προχωρημένης βλακείας του Bush, έφθασαν οι μισοί Αμερικανοί να μισούν τους υπόλοιπους και αυτό ουδέποτε λειτούργησε στας Αμερικάς! ΚΑΙ αυτό είναι κάτι που οι Αμερικανοί ΔΕΝ μπορούν να αντέξουν ψυχικά!!!

    Εφθασαν στο σημείο, ΑΥΤΟ το ίδιο αρνητικό συναίσθημα που βιώνουν πολλοί λαοί με πρωτοπόρους τους Ευρωπαίους για τους διοικούντες τας Αμερικάς, να το ΒΙΩΝΟΥΝ οι ΙΔΙΟΙ οι Αμερικανοί για την κυβέρνησή τους και πολλούς συμπατριώτες τους.

    ΑΥΤΟ ήταν η ΑΡΧΗ και το ΤΕΛΟΣ της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ και ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΙΚΗΣ περιόδου των ΗΠΑ.
    Εδώ συνέτειναν και άλλοι αποφασιστικοί παράγοντες και κυρίως, παρά την μεγάλη επιτυχία του ως προέδρου, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΣ/ΕΠΙΤΡΕΠΤΙΚΟΤΗΣ [permissiveness] της προσωπικής συμπεριφοράς του Clinton.

    Προσέξτε όμως όσοι θα σπεύσατε να χαρακτηρίσετε τους Αμερικανούς "σεμνότυφους". ΔΕΝ του ενόχλησε η ελευθεριότης του Clinton. Τους ενόχλησαν 3 πράγματα:
    1) Οτι έκανε σεξ με ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ, άρα προέβη σε κατάχρηση εξουσίας
    2) Οτι έκανε σεξ σε ώρα εργασίας, στον τόπο εργασίας και μάλιστα στο sanctum sanctorum του έθνους, το Oval Office του Λευκού Οίκου, και
    3) Οτι είπε, κοιτάζοντας 300 εκατομμύρια Αμερικανούς στα μάτια, πως το fellatio δεν είναι σεξ.
    ΚΑΙ τότε οι Αμερικανοί γίνανε "μπαρούτι".

    ReplyDelete
  47. Αν και πανέξυπνος, δικηγόρος και εκπληκτικός χειριστής των αγγλικών [σχεδόν καλύτερος από μένα], ο Clinton εψεύσθη.
    Δλδ το fellatio, ναι μεν δεν είναι συνουσία υπό την νομικήν έννοια, αφού δεν οδηγεί στον "πολλαπλασιασμό" [procreation], αλλά ΟΔΗΓΕΙ σε ΟΡΓΑΣΜΟ, άρα είναι, εξ ορισμού, σεξουαλική ενασχόληση, είναι ΣΕΞ 100% - period.

    ΟΠΟΙΟΣ "φωφίζει", "πασοκίζει" και λέει αρλούμπες στους Αμερικανούς την ΠΛΗΡΩΝΕΙ πολύ ακριβά στο τέλος. Στην προκείμενη περίπτωση την ΠΛΗΡΩΣΕ όλο το έθνος ΚΑΙ ο φουκαράς ο Gore, ο οποίος, αν και άχρους, άοσμος, άγευστος, θα ήταν παρασάγγας καλύτερος πρόεδρος του κρετίνου τρέχοντος.

    ReplyDelete
  48. Τώρα πέρα από τα αστεία και το χαβαλέ, υπάρχει μία κραυγαλέα ανακρίβεια η οποία λέγεται κι επαναλαμβάνεται διαρκώς και χρειάζεται απάντηση.

    Αστός δεν λογίζεται αυτός που έχει πάει σε καλό σχολείο , ξέρει από savoir vivre , του αρέσει η "υψηλή κουλτούρα" και μιμείται καταναλωτικές συνήθειες και συμπεριφορές των αστών των εξωτερικού.

    Αυτή είναι μια στρεβλή πιθικίστικη αντίληψη περί αστικού πολιτισμού, την οποία δυστυχώς έκανε σημαία της η συντρηπτική πλειοψηφία των εύπορων ελλήνων πολιτών.

    Ο αστός είναι ένας κοινωνιολογικός τύπος ο οποίος δεν απαντάται συχνά στη νεώτερη ελληνική ιστορία , εξού και μιλάμε για καχεξία του ελληνικού αστικού πολιτισμού.

    Αντίστοιχα με το έλλειμμα αστών, στην Ελλάδα δεν συναντάμε πολύ συχνά ούτε και τον κοινωνιολογικο τύπο του προλετάριου.

    Αυτό δε σημαίνει ότι ιστορικά στη χώρα μας δεν αναπτύχθηκαν αντιθέσεις και διαχωρισμοί ανάμεσα σε διαφορετικές τάξεις και κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενους και εργοδότες, ιδιοκτήτες γης και άκληρους χωρικούς, πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες, κοκ.

    Σημαίνει ότι αυτές οι αντιθέσεις , και τα politics γύρω απ' αυτές, δεν είναι δυνατόν , ούτε είναι χρήσιμο, να εξηγούνται και να αναπαράγονται με όρους αστών (κομφούκιος) ή προλετάριων (μαρξ), μιμούμενοι έτσι ανοήτως (σόρρυ) τα ηθικά πρότυπα και τα θεωρητικά μοντέλα της βιομηχανικής Ευρώπης του 19ου και του 20ου αιώνα.

    Σήμερα αντί να θριαμβολογούμε περί αστών ή να κλαίμε τη μοίρα των προλετάριων είναι πιο χρήσιμο να στρέψουμε την προσοχή μας στον κοινωνιολογικο τύπο του anything goes, τον οποίο συναντάμε μαζικά γύρω μας , και ο οποίος με την πολιτική του αδιαφορία και την καταναλωτική του μανία διαλύει ταχύτατα τις παλιές κοινωνίες των βεβαιοτήτων και των μεγάλων μύθων.

    ReplyDelete
  49. Πολύ ΣΩΣΤΑ όσα λες ΑΛΛΑ μοιραία γίνεται ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ σε όλες τις κοινωνίες με τις ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ διαφοροποιήσεις, ιδιαιτερότητες κλπ κλπ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ εργατική τάξη per se στην Ελλάδα.
    ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΕΝ υπήρξε ΚΡΑΤΑΙΗ αστική τάξη στην Ελλάδα, αλλά υπήρξε μέχρις ένα βαθμό και σε κάποια έκταση.

    Να ΜΗ ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι αρκετές από τις πλέον διακεκριμένες οικογένειες της Γαλλίας, όπως Rodocanachi, Rossetti, Μourousy κλπ είναι Ελληνικές. Ας ΜΗΝ ισοπεδώνουμε τα πάντα.

    Mη με συγχίζεις σήμερα που έχω intellectual flow.

    ReplyDelete
  50. ΦΟΒΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Αλλά ακόμα και αν ΔΕΝ είχε οικοδομήσει ΠΟΛΩΣΗ πάνω στον ΦΟΒΟ, ο βλαξ Rove δεν έλαβε υπόψη ότι ο φόβος είναι αρνητικό συναίσθημα και αρνητικά συναισθήματα, παλαιόθεν, ΔΕΝ λειτουργούν μακροπρόθεσμα στην Αμερικανική κουλτούρα.

    Οπως ορθότατα είπε ο Franklin Delano Roosevelt [σας παρακαλώ ΜΑΘΕΤΕ να προφέρετε σωστά αυτό το σημαντικό όνομα: Φράνκλιν Ντέλανο ΡούζΕβελτ, όχι Ρούζβελτ], "Τhere is nothing worse than fear but fear itself".

    ReplyDelete
  51. Πολύ ΣΩΣΤΑ όσα λες ΑΛΛΑ μοιραία γίνεται ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ σε όλες τις κοινωνίες με τις ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ διαφοροποιήσεις, ιδιαιτερότητες κλπ κλπ.

    Μοιραία; Από πού κι ως πού; Ταξινομήσεις τέτοιου είδους μπορούν να γίνουν με άπειρα κριτήρια. Μην μπερδεύουμε αφαιρετικές έννοιες (που χρησιμοποιούνται για κοινωνιολογική και ιστορική ανάλυση, π.χ. αστική τάξη) με διαχωρισμούς σε επίπεδο ατόμων και αυστηρή οριοθέτηση πλαισίου δυνατοτήτων.


    ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΕΝ υπήρξε ΚΡΑΤΑΙΗ αστική τάξη στην Ελλάδα, αλλά υπήρξε μέχρις ένα βαθμό και σε κάποια έκταση.

    Ο,τι υπήρξε ήταν χωρίς χρώμα, οσμή και γεύση, ως επι το πλείστον ένα μεταπρατικό συνοθύλευμα και υποτελές στους ξένους.


    Να ΜΗ ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι αρκετές από τις πλέον διακεκριμένες οικογένειες της Γαλλίας, όπως Rodocanachi, Rossetti, Μourousy κλπ είναι Ελληνικές.

    Και λοιπόν; οι περισσότερες από αυτές τις οικογένεις έχουν τις ρίζες τους σε εποχές που είναι αδύνατον να μιλάμε σοβαρά για ύπαρξη αστικής τάξης στον ελλαδικό χώρο.

    Define 'αστός' my dear στην Ελλάδα με σαφή κριτήρια.

    ReplyDelete
  52. "το fellatio, ναι μεν δεν είναι συνουσία υπό την νομικήν έννοια, αφού δεν οδηγεί στον "πολλαπλασιασμό" [procreation], αλλά ΟΔΗΓΕΙ σε ΟΡΓΑΣΜΟ, άρα είναι, εξ ορισμού, σεξουαλική ενασχόληση, είναι ΣΕΞ 100% - period".

    Αυτή η τόσο λογοκρατική και αιτιοκρατική άποψη μας οδηγεί στο άτοπο συμπέρασμα: "οτι οδηγεί στον οργασμό,είναι σέξ".
    Αν όμως είναι έτσι,τότε με το δίκιο σου κατέληξες οτι το Μαξίμου της εποχής του ΑΝΕΨΙΟΥ είναι μπορντέλο.

    ReplyDelete
  53. ΔΙΑΒΑΖΩ:
    "Πολλοί συντηρητικοί επέμεναν πως οι νίκες των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες κοινοβουλευτικές εκλογές του 2006 -και σε ορισμένες εκλογικές αναμετρήσεις του 2007- δεν ήταν παρά μία «παρένθεση»."

    ΑΠΑΝΤΩ:
    ΔΕΝ υπήρχε τέτοια περίπτωση.
    Οι κουτοπόνηροι "συντηρητικοί" ποντάριζαν στην αμάθεια του λαουτζίκου, διότι ο μέσος άνθρωπος σε όλες τις κοινωνίες δεν έχει επίγνωση της σημασίας του ελλείμματος και toy δημοσίου χρέους. Αυτό που καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος είναι το επιτόκιο στα στεγαστικά δάνεια και οι τιμες στο ράφι του supermarket, διότι ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΩΝΕΙ!!!!

    ΚΑΙ όπως συζητήσαμε πλειστάκις εδώ μέσα, προκειμένου να ΜΗ δημιουργηθεί ΥΦΕΣΗ, τα επιτόκια διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα στις ΗΠΑ, ΑΛΛΑ για να διατηρηθούν χαμηλά, έπρεπε η προσφορά χρήματος να υερκαλύπτει την ζήτηση, ΟΠΟΤΑΝ το Νομισματοκοπείο ΕΚΟΒΕ χρήμα ΑΝΕΥ ανταλλάγματος [ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που καταργήθηκε η αρχή των αναγκαστικών εις ΧΡΥΣΟΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ - Breton Woods etc], εξ ΟΥ και η ΤΡΕΧΟΥΣΑ άνευ προηγουμένου ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ του δολλαρίου!!!

    ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, οι fiscal conservatives and social progressives, δλδ οι Κομφούκιοι των ΗΠΑ εξεμάνησαν διότι τα ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ξόδευαν το ΧΡΗΜΑ ωσάν "μεθυσμένοι Δημοκρατικοί" [drunken Democrats], ή όπως λέει ο Κομφούκιος "σαν μεθυσμένος Τσοβόλας".
    Από την μιά ΜΕΙΩΣΑΝ του φόρους στους "ημετέρους", από την άλλη ένας Γερουσιαστής της Αλάσκα, έφτιαχνε ΓΕΦΥΡΙ συνδέον την ξηρά με ακατοίκητη βραχονησίδα, κόστους 200 εκατομμυρίων δολλαρίων!!!!!!!!

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ συνέβαιναν ΑΦΟΥ το 1994, προκειμένου να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ την Γερουσία ΚΑΙ την Βουλη των Αντιπροσώπων, τα ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ του Newt Gingrich είχαν κάνει σημαία το "Συμβολαιο με την Αμερική" [Contract with America] ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ του οποίου ήταν η ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ του ΠΡΟΫΠΟΛΓΙΣΜΟΥ.

    ΚΑΙ αντ αυτού ΤΙ συνέβη;;;;;

    Ο μεν ιδιοφυής Clinton παραδίδων την προεδρία, άφησε ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ 100 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, ο δε ΚΡΕΤΙΝΟΣ έχει δημιουργήσει αυτή την στιγμή ΕΛΛΕΙΜΜΑ 570 δισεκατομμυρίων δολλαρίων!!!!!!!

    Με άλλα λόγια BUSH=Τσοβόλας!!!

    Ειλικρινά, κυρίες και κύριοι, δίπλα στα λεβεντόπαιδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο τσοχατζόπουλος, ο λαλιώτης και η διακεκριμένη αλητεία του ΠΑΣΟΚ, είναι ΑΘΩΑ παιδιά του κατηχητικού.

    ΣΥΝΕΠΩΣ, η "ΣΤΡΟΦΗ προς την Δημοκρατική Παράταξη" στις ΗΠΑ δεν μπορούσε να είναι ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.
    Κατά την προσωπική μου γνώμη, όμως, δεν πρόκειται ΚΑΝ για στροφή από ένα Κόμμα προς το άλλο.
    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ έχουν πιά ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ διεθνώς.

    Ο κάθε λαός και οι Αμερικανοί, πρωτοπόροι συνήθως, απαιτούν ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, τύπου Κομφούκιου, δλδ
    βγάζουμε 10 ξοδεύουμε 5 και επενδύουμε τα 5 προς όφελος του συλλογικού πλούτου και συλλογικής ποιότητας ζωής σε αρμονία με το περιβάλλον, των ίσων ευκαιριών προς τους ΧΩΡΙΣ δικό τους λάθος αδυνάτους κλπ κλπ.

    ReplyDelete
  54. Και για τις ιδιομορφίες της ελληνικής πραγματικότητας που δεν οδήγησαν στη διαμόρφωση αστικής τάξης αλλά μιάς τάξης αστικοκουρελού, κλικ εδώ

    ReplyDelete
  55. Ειλικρινά, κυρίες και κύριοι, δίπλα στα λεβεντόπαιδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο τσοχατζόπουλος, ο λαλιώτης και η διακεκριμένη αλητεία του ΠΑΣΟΚ, είναι ΑΘΩΑ παιδιά του κατηχητικού.

    Αφού συμβαίνουν και αλλού αυτά που γίνονται στην καθ'ημάς Ανατολή, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

    ΓΧΓΧ

    ReplyDelete
  56. @κομφούκιος:

    "Ο κάθε λαός και οι Αμερικανοί, πρωτοπόροι συνήθως, απαιτούν ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, τύπου Κομφούκιου, δλδ
    βγάζουμε 10 ξοδεύουμε 5 και επενδύουμε τα 5 προς όφελος του συλλογικού πλούτου και συλλογικής ποιότητας ζωής σε αρμονία με το περιβάλλον, των ίσων ευκαιριών προς τους ΧΩΡΙΣ δικό τους λάθος αδυνάτους κλπ κλπ."

    Τι λέτε κύριε κομφούκιο τώρα; Εγώ βγάζω 10 και επενδύω τα 5 για να λαδώσω και να βγάλω κι άλλα 10. Ποιός ασχολείται με συλλογικούς πλούτους και αηδίες, η τσέπη μου να είναι καλά.

    ReplyDelete
  57. Αρα ο δικός μας Λευκός Οίκος,το Μαξίμου δηλαδή,έχει αναγάγει τον οργασμό χωρίς σέξ σε πρώτη προτεραιότητα.Και έτσι αποφεύγεται η ΑΝΙΘΗΚΟΤΗΤΑ των Πασόκων που το είχαν ρίξει στις "συνομιλίες".
    Νομικώς έχουν δίκαιο.Ρε πατέντα που βρήκαν τους μπαγάσηδες.Να μια ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ για όσους νομίζετε ότι ο ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ είναι ΓΥΜΝΟΣ.

    ReplyDelete
  58. "Πολύ ΣΩΣΤΑ όσα λες ΑΛΛΑ μοιραία γίνεται ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ σε όλες τις κοινωνίες με τις ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ διαφοροποιήσεις, ιδιαιτερότητες κλπ κλπ.

    Μοιραία; Από πού κι ως πού; Ταξινομήσεις τέτοιου είδους μπορούν να γίνουν με άπειρα κριτήρια. Μην μπερδεύουμε αφαιρετικές έννοιες (που χρησιμοποιούνται για κοινωνιολογική και ιστορική ανάλυση, π.χ. αστική τάξη) με διαχωρισμούς σε επίπεδο ατόμων και αυστηρή οριοθέτηση πλαισίου δυνατοτήτων."

    Ποιό περιοδικό ειδικευόταν σε τέτοιου είδους κατηγοριοποιήσεις του πληθυσμού την περασμένη δεκαετία; Από εδώ οι έτσι, από εδώ οι αλλιώς. Ο ιθύνων νους του περιοδικού ήταν κολλητός επιφανούς στελέχους του ΠΑΣΟΚ συχνά μνημονευόμενου από τον Κομφούκιο... Δεν περίμενα το στυλ του εν λόγω περιοδικού να βρίσκει τέτοια απήχηση και σε εξευγενισμένους αστούς...

    ReplyDelete
  59. Breton Woods --> Bretton Woods
    συνοθύλευμα --> συνονθύλευμα
    υερκαλύπτει --> υπερκαλύπτει
    ΠΡΟΫΠΟΛΓΙΣΜΟΥ --> ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

    Πρωταθλητής ο Κομφούκιος με 3 λάθη.

    ReplyDelete
  60. Merikoi akoma zoun stin epoxi pou i Akropoli itan oikopedo. Poioi astoi kai proletarioi kai kourafeksala, ayta einai gia kanena mouseio san to spiti tou Komfou kai poly leo. Pao stoixima pos o idios o Komfou einai 60aris ergenis, ante anthrope mou na pieis kanena tilio na sou perasei i anoia.

    ReplyDelete
  61. Pao stoixima pos o idios o Komfou einai 60aris ergenis, ante anthrope mou na pieis kanena tilio na sou perasei i anoia.

    αχ καλέ θα φτιάξω εγώ στο μανάρι μου τον άνδρα της ζωής μου. και τήλιο και ό,τι τραβάει η όρεξή του.

    ReplyDelete
  62. πολύ καλό το άρθρο του Πιζάνια , λινκ του οποίου έβαλε ο κουρελοαστός παραπάνω

    παραθέτουμε ένα απόσπασμα

    ήρθε ξανά στη συζήτηση ο όρος αστική κουρελοτάξη. Τον όρο αυτό χρησιμοποίησαν από παλαιά Eλληνες αριστεροί για να καταδείξουν με όρους ακραίας πολεμικής ότι η ελληνική αστική τάξη δεν μετείχε της βιομηχανικής επανάστασης· και η ελληνική κοινωνία της αντίστοιχης ανάπτυξης δεν διαμόρφωνε το κοινωνικό δίπολο αστική τάξη/εργατική που αντιστοιχούσε στο ιστορικό στάδιο του καπιταλισμού – ήταν συνεπώς μια τάξη μεταπρατική, παρασιτική, μια τάξη κουρελού.

    Αν κάτι έχει ταλαιπωρήσει την αριστερή σκέψη στην Ελλάδα, ενίοτε (άστο το ενίοτε μάγκα) ΕΞΙΣΟΥ με τους πολιτικούς αντιπάλους της, ήταν η πολύ μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ των ιδεολογικών και θεωρητικών θέσφατων της επίσημης σκέψης της, και της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας εντός της οποίας δρούσε.

    Κάθε φτωχό μεροκαματιάρη, κάθε περιστασιακό εργάτη και εν τέλει τη φτωχολογιά την αντιμετώπιζε σαν εργατική τάξη· κάθε αγρότη στοιχειωδώς ευκατάστατο τον τοποθετούσε στους καθ’ ημάς κουλάκους· κάθε χοντρέμπορο της επαρχίας, τοκιστή ή βιοτέχνη τον έβλεπε σαν ατελή αστό· κάθε απλώς μορφωμένο ή καλλιτέχνη ως διανοούμενο αστό· και κάθε πολιτικό σαν πράκτορα των Aγγλων.


    Το λάθος όμως δεν το έκανε -ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ- μόνο η αριστερά ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ και οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

    Από αυτή τη βασική ερμηνευτική αποτυχία, όμως , πηγάζουν πολλές από τις ανεπάρκειες των σημερινών κομμάτων. Πώς να υπηρετήσεις μια κοινωνία την οποία δεν μπορείς να περιγράψεις καν;

    ReplyDelete
  63. Nai alla laxanontolmades san tis mamas tou den mporeis.

    ReplyDelete
  64. νομίζεις. αλλά εσύ είσαι agent provocateur και γι αυτό δεν θα σου φτιάξω τίποτα. μόνο στον αφέντη μου, στην καρδιά μου, στον άνδρα μου.

    ReplyDelete
  65. Η εποχή του Ιχθύος τελείωσε, η εποχή του Υδροχόου ξεκινά.

    Το ψάρι μέσα από την ασφάλεια του νερού χύνεται πια έξω από την Υδρία. Βγαίνει στη στεριά, σπαρταράει ζαλισμένο, κι όλα γύρο μοιάζουν καινούρια, όλα μοιάζουν σα να πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.

    Κάθε αρχή και ένα τέλος, και κάθε τέλος και μια νέα αρχή. Φόβος, άγχος, αστάθεια, υπερπροσπάθεια για μια ακόμα ανάσα ζωής καθώς το νερό στραγγίζει και χάνεται μέσα στο βούρκο και γίνεται ένα με το χώμα.

    Για πάνω από 2000 χρόνια κολυμπήσαμε αμέριμνα στην ασφάλεια των μυριάδων νοητικών κατασκευών μας, λατρεύσαμε τα πνευματικά βάθη των μεγάλων μας φιλοσόφων, αφεθήκαμε να παρασυρθούμε στα δυνατά ρεύματα των ιδεολόγων μας.

    Η εποχή του Ιχθύος όμως τελείωσε. Το νερό στερεύει, τα ασφαλή βάθη που κολυμπήσαμε μεταμορφώνονται σε ρηχές λιμνούλες γεμάτες λασπόνερα, και τα ρεύματα των ιδεολογικών μας ωκεανών δεν έχουν τη δύναμη πια να παρασύρουν ούτε ένα καρυδότσουφλο.

    Τα ψάρια οδηγημένα από το ένστικτο της επιβίωσης και την ανάγκη στοιβάζονται μαζικά, κουλουριάζονται μέσα στις βρώμικες λιμνούλες που έχουν παραμείνει διάσπαρτες κι απομονωμένες.

    Ανταγωνίζονται, χτυπιούνται, παλεύουν με απίστευτο πάθος για τις τελευταίες ανάσες οξυγόνου μέσα στην ανακατεμένη λάσπη. Κι ίσως είναι αυτό το πάθος για τη ζωή που να, σαν από θαύμα, κάποια από αυτά οδηγούνται από ένα αόρατο χέρι και πετάγονται έξω από το νερό και τη λάσπη.

    Με ένα σχεδόν επιθανάτιο τίναγμα πετάγονται περνώντας τα σύνορα, σπρώχνουν τα όρια της υπάρξεώς τους ακόμα μακρύτερα. Η ίδια η Ζωή θαρρείς τινάζεται υπερφυσικά, και για μια στιγμή δείχνει να καταλύει τους δικούς της νόμους. Προσπαθεί σαν φιλεύσπλαχνη μάνα να τα κρατήσει στην αγκαλιά της για λίγο ακόμα, να τα δώσει μια τελευταία ευκαιρία πνοής.

    Η Ζωή, μου είπε ένας σοφός κάποτε, δεν είναι δίκαια, η Ζωή είναι μόνο αγνή αγάπη. Είναι αμέτρητα περισσότερα τα άγνωστα της ζωής από όλα εκείνα που νομίζουμε ως γνωστά. Τα βράγχια των ψαριών σε μια στιγμή μεταμορφώθηκαν σε πνεύμονες και τα πτερύγια σε στέρεα πόδια για να στέκονται με ασφάλεια στο νέο τους κόσμο. Το αδύνατο έγινε δυνατόν.

    Η Ζωή και μόνο αυτήν μπορεί και δύναται να εκτελέσει το θαύμα. Μέσα της δεν υπάρχει καμιά δικαιοσύνη. Υπάρχει μονάχα μια αστείρευτη πηγή αγάπης, μια αγάπη που γέννησε και δημιούργησε τα πάντα.

    Η εποχή του Ιχθύος τελείωσε. H εποχή του Υδροχόου μόλις ξεκίνησε.

    ReplyDelete
  66. ΔΙΑΒΑΖΩ:
    "Επιπλέον ένα αυξανόμενο μέρος του εκλογικού σώματος άρχισε να κουράζεται από την ταύτιση του «μεγάλου παλαιού Ρεπουμπλικανικού κόμματος» (GOP) με τους ζηλωτές της θρησκόληπτης δεξιάς. Ήδη από το 1992, οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι είχαν στρέψει την πλάτη στα μηνύματα της δόλιας και διχαστικής, ομιλίας περί «πολιτιστικού πολέμου» που εκφώνησε ο Πατ Μπιουκάναν (Pat Buchanan) στο εθνικό συνέδριο του GOP.

    Οι προσπάθειες της θρησκόληπτης δεξιάς να καταργήσει τη διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης ή τη χρηματοδότηση στην έρευνα στα βλάστοκύτταρα συνάντησαν ισχυρή αντίδραση, ακόμα και σε πολιτείες όπως το Κάνσας, όπου οι Δημοκρατικοί θεωρούνταν «τελειωμένοι»."

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Οι Γ700, ο Παρμενίδης και άλλοι από τους founding fathers του Blog θα θυμούνται μια εκτεταμένη ανάλυσή μου νωρίς το καλοκαίρι του 07 γυρω από την Αμερικανική θρησκοληψία και την πολιτικο-θρησκευτική ιδεολογία του Dominionism, η οποία ξεκίνησε δειλά με την "Ηθική Πλειοψηφία" [Moral Majority] των Βαπτιστών και απατεώνων ΟΛΚΗΣ, Jerry Falwell και
    Pat Robertson εν συζεύξει με την δήλωση του Ronald Reagan, "I am a born-again christian", γύρω στο 1980.

    Ο Reagan, βέβαια, αμαθές άτομο, αλλά ειλικρινής, εννοούσε αυτό που έλεγε. Οι άλλοι, αντιθέτως, έκαναν business. Ο προτεσταντισμός των Πρωτόγονων (σε αντίθεση προς τους Ευρωπαίους] Ευαγγελιστών του Νότου, είναι η ταχύτερον εξαπλούμενη ΘΡΗΣΚΕΙΑ (προσέξτε, λέω θρησκεία, όχι χριστιανικό δογμα, αλλά θρησκεία) στην Κεντρική και Νότια Αμερική αλλά και στις χώρες του Πρώην κομμουνιστικού Μπλόκ.
    Αγράμματα άτομα που υποβάλλονται [impressioned], πέφτουν στο πάτωμα εν μέσω σπασμών [υστερικών κρίσεων] και αλαλάζουν [μιλούν σε "γλώσσες", speaking in tongues], έχοντας δίπλα τους κάποιο άλλο άτομο με γνώσεις 2ας γυμνασίου που μεταφράζει από "Σουαχίλι" στα αγγλικά ....... κλπ κλπ ..... ιστορίες για αγρίους.

    ΑΥΤΑ τα άτομα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήσαν, μήτε είναι η πλειοψηφία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά διέθεταν οργάνωση ΚΑΙ μεγάλη κινητικότητα. Κατέλαβαν τις πλατφόρμες των κατά Πολιτείες Οργανώσεων του Κόμματος και, έτσι, έγιναν οι εκπρόσωποι των Πολιτειών στις Εθνικές Συνεδριάσεις κλπ.

    ΔΕΝ θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι φανατικοί απαίσιοι Μουσουλμάνοι που ακρωτηριάζουν τα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι ΑΘΩΟΙ και ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ μπροστά στα θρησκόληπτα καθάρματα του Νότου, διότι οι τελευταίοι παρουσιάζονται σε πενόμενους, άρα ευάλωτους λαούς ως οικονομικοί/ηθικοί ΑΡΩΓΟΙ.

    ΠΑΝΤΩΣ, εντός ΗΠΑ, οι φανατικοί Βαπτιστές, αυτοεπικαλούμενοι Joudaian Christians, ουδεμιά ασκούν ΕΠΙΡΡΟΗ. Οι Αμερικανοί θρησκεύονται βαθύτατα ΑΛΛΑ ΔΕΝ είναι φανατισμένοι χριστιανοί.
    MOREOVER, γίνονται "μαινάδες" οταν κάποιος ΜΠΕΙ στην κρεβατοκάμαρά τους.
    Είναι ένας λαός που ΠΛΗΡΩΝΕΙ χρήματα για να εξασφαλίσει την ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ του. Συνεπώς, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να τους υποδείξει κάποιος ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, με ΠΟΙΟΝ και ΠΩΣ θα κάνουν σεξ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ θα πεθάνουν [euthanasia] κλπ κλπ.

    Tέλος, δε, ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ και ορισμένα τρομακτικά γεγονότα ΠΟΥ απέδειξαν ότι ο βασιληάς όχι ΜΟΝΟ ήταν γυμνός ΑΛΛΑ και ΑΠΑΤΕΩΝ.
    ΠΧ, ένας θρησκευόμενος ρεπουμπλικάνος congressman αντήλασσε ερωτικά e-mails με pages δλδ παιδιά 15-16 ετών που στην διάρκεια του θέρους κάνουν stage στο Καπιτώλιο, ένας πρόεδρος Ευαγγελικής οργάνωσης του Midwest αποκαλύφθηκε ότι είχε σχέσεις επι πληρωμή με hustlers, άλλος τηλευαγγελιστής του Νότου, ο Swaggart, με κοπέλες της χαράς ... και ουκ έστι τέλος.
    ΕΤΣΙ, οι Ρεπουμπλικάνοι αποδείχθηκαν ΚΑΙ υποκριτές και έχασαν το ΗΘΙΚΟ τους ΚΥΡΟΣ που τόσο είχαν ανάγκη σε ΑΝΤΟΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ στον "ηθικό ξεπεσμό" του Clinton.

    ReplyDelete
  67. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μεταπτυχιακή εργασία του κυρίου Μπαλαμπανίδη (κλικ εδώ), στη σελίδα 135 υπάρχει και το ακόλουθο:

    «Μόνη, ίσως, αναλαμπή της πεφωτισμένης αστικής τάξης υπήρξε ο Μεσοπόλεμος. Εκεί, υποτίθεται, εμφανίστηκε και επικράτησε μια εθνική αστική τάξη, με την καλύτερη έννοια του όρου: «Προσανατολισμένη προς παραγωγικές δραστηριότητες», προσπάθησε να διατυπώσει «ένα εθνικό πρόγραμμα αυτόνομης εγχώριας ανάπτυξης», και πράγματι επέτυχε για ένα σημαντικό διάστημα την πρώτη σοβαρή εκβιομηχάνιση στην Ελλάδα, οσοδήποτε «δειλή, εύθραυστη και αναποτελεσματική» κι αν ήταν τελικά. Όμως, αλίμονο, αυτή η αναλαμπή ήταν σύντομη και, τελικά, πολύ πολύ εύθραυστη.»

    ReplyDelete
  68. @ γ700
    @ quizmaster
    και άλλους

    Σε πολλά έχετε δίκηο, σε άλλα όχι. Υπάρχουν Η έστω υπήρχαν άτομα με παράδοση ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ στην Ελλάδα.

    ΠΧ μπορεί να πιάσεις το βλαχοκωστόπουλο και άλλες 5-10 τσοκαρίες και να τους βάλεις μπροστά, πες, σε πίνακες του Κ Παρθένη, του Γερμενή, του Μ ή του Α Οικονόμου, του Βολανάκη, του Μαλέα, του Λύτρα ή δεν ξέρω ποιού.
    ΟΛΟΙ αυτοί έχουν ΦΤΙΑΞΕΙ έργα ΟΛΚΗΣ και έργα επιπέδου ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟΥ.

    ΑΥΤΟΙ, οι κωστόπουλοι ΔΕΝ μπορούν να ξεχωρίσουν τον Γερμενή του υαλοπωλείου από τον Γερμενή του Μητροπολιτικού Μουσείου.

    ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ καλά στο μυαλό σας. ΥΠΑΡΧΟΥΝ διαφορές που είναι ΑΙΙΣΘΗΤΙΚΕΣ.
    Τα τρισεκατομμύρια του κόσμου να αποκτήσει η κυρία Αγγελοπούλου, το σπίτι της θα είναι πάντα ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟΝ, ενώ καποιανού αλλουνού που μεγάλωσε με original Empire και Louis Philippe, ένα διαρκές vernissage.

    Η ΗΘΙΚΗ και η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ήσαν τελικά το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο
    "εξαπανέκαθεν".
    Θυμάστε που λέγανε "απαιτούνται 3 γενιές για να αποκτήσεις finesse;"

    Παψτε να λέτε βλακείες

    ReplyDelete
  69. "Τα τρισεκατομμύρια του κόσμου να αποκτήσει η κυρία Αγγελοπούλου, το σπίτι της θα είναι πάντα ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟΝ, ενώ καποιανού αλλουνού που μεγάλωσε με original Empire και Louis Philippe, ένα διαρκές vernissage."

    Xestikame.

    ReplyDelete
  70. «Θυμάστε που λέγανε "απαιτούνται 3 γενιές για να αποκτήσεις finesse;"»

    Ποιός τα έλεγε αυτά; Η Μαντάμ Σουσού μήπως ή κάτι ξεπεσμένοι ψωροευγενείς πιό υποκριτές και απ'όλους;

    Και γιατί 3 γενιές και όχι 3 τέρμινα, ή 103 χρόνια, ή 25 πτυχία;

    Το φτωχόπαιδο ο Βολανάκης δηλαδή είχε 3 γενιών εχέγγυα πριν μεγαλουργήσει;

    Πότε θα πάψεις να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Καμία αντίρρηση στα περί αισθητικής και finesse, αλλά αυτά μπορεί να υπάρχουν και σ' ένα φτωχό και αγράμματο ορεσίβιο. Δεν ορίζονται με αυστηρούς τρόπους του στυλ, περιουσία Χ, σχολείο Υ, κλπ... Και ειδικά στις μέρες μας η διαμόρφωση ήθους και ανθρώπων είναι ακόμη πιό δυναμικές διεργασίες απ' ό,τι ήταν στο παρελθόν.

    ReplyDelete
  71. Ο/Η προλεταριακός αστός είπε...

    AKOΥΣΕ, εσύ προσπαθείς ανεπιτυχώς να επιχειρηματολογησεις εξυφαίνων "κανόνες" από P<0.05, δηλαδή την ΕΞΑΙΡΕΣΗ, το εξ ορισμού ΜΗ ΤΥΧΑΙΟΝ .....
    αν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!

    Ο Κομφούκιος, αντιθέτως, προβαίνει στα συμπεράσματά του με βάση την NULL HYPOTHESIS, δηλαδή όταν P= ή >95%, ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η ΤΥΧΑΙΟΤΗΣ.

    Ασφαλώς και ο Βολανάκης
    ασφαλώς και η Coco Chanel

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ
    άρα ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

    δηλαδή ήσαν στο

    Probability < 0.00000001.

    ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ

    ReplyDelete
  72. πεφωτισμένε το λινκ δεν ανοίγει , κομφούκιε πολύ καλή η ανάλυσή σου για ΗΠΑ (για τα περί αισθητικής δε σχολιάζουμε, για μία γεύση μουσικής αισθητικής visit
    FRISKY RADIO US , παρεμπιπτόντως ο παρμενίδης δεν είναι founding member του blog, είναι όμως dedicated commentator

    ReplyDelete
  73. "πεφωτισμένε το λινκ δεν ανοίγει"

    Πρέπει να είναι προσωρινά νεκρό. Δούλευε κανονικά πριν από καμιά ώρα.

    ReplyDelete
  74. @ myself
    "ΑΥΤΟ ήταν η ΑΡΧΗ και το ΤΕΛΟΣ της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ και ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΙΚΗΣ περιόδου των ΗΠΑ.
    Εδώ συνέτειναν και άλλοι αποφασιστικοί παράγοντες και κυρίως, παρά την μεγάλη επιτυχία του ως προέδρου, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΣ/ΕΠΙΤΡΕΠΤΙΚΟΤΗΣ [permissiveness] της προσωπικής συμπεριφοράς του Clinton."

    Η συνειρμική ακολουθία ήταν κομμάτι ατυχής εδώ.
    ΗΘΕΛΑ να πω πως ένας από τους ΛΟΓΟΥΣ άνθησης και έξαρσης της θρησκοληπτικής δεξιάς ΗΤΑΝ ΚΑΙ η επιτρεπτικότης του Clinton.
    Δηλαδή, αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι sexual escapades του Clinton ΔΕΝ θάχε ΚΑΝ ανατείλει η ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ.

    ReplyDelete
  75. «Θυμάστε που λέγανε "απαιτούνται 3 γενιές για να αποκτήσεις finesse;"»

    Ποιός τα έλεγε αυτά; Η Μαντάμ Σουσού μήπως ή κάτι ξεπεσμένοι ψωροευγενείς πιό υποκριτές και απ'όλους;

    OXI χρυσέ μου άνθρωπε, τόπαν πολλοί συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ του Πουλαντζά, ο οποίος μάλιστα έκανε μια εξαίρεση λέγοντας,
    "Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται οι Ελληνες εφοπλιστές που ακόμα και μετά 3 γενιές παραμένουν άξεστοι κατσαπλιάδες".

    ReplyDelete
  76. "το εξ ορισμού ΜΗ ΤΥΧΑΙΟΝ ....."

    Ορίστε; Excusez-moi? (εξευγενισμένα) Και ποιός είναι ο ορισμός για να έχουμε καλό ερώτημα;

    Από πού προκύπτει πως «απαιτούνται 3 γενιές για να αποκτήσεις finesse;» Και γιατί 3 γενιές και όχι 3 τέρμινα, ή 103 χρόνια, ή 25 πτυχία;

    Και πώς ορίζεται η αισθητική;

    Και όταν οριστούν αυτά με μαθηματικό τρόπο καλέ μου άνθρωπε, τότε και μόνο τότε θα χρησιμοποιηθεί μαθηματική φρασεολογία.

    ReplyDelete
  77. Kομφούκιε, εξαιρετικές, on the money, οι αναλύσεις σου για την Αμερικανική πολιτική και ευρύτερη κοινωνική δυναμική.

    ReplyDelete
  78. @Γ700

    "πεφωτισμένε το λινκ δεν ανοίγει"

    Ο τίτλος της εργασίας είναι:

    «Για μια κοινωνία ισχυρή, για μια ισχυρή Ελλάδα» Κριτική ανάγνωση του εκσυγχρoνιστικού εγχειρήματος (1996-2004): Πολιτική και ιδεολογία.

    To link το έχω αντιγράψει σωστά, μάλλον ο ιστοτόπος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας (είμαστε και πεφωτισμένοι, δεν χρησιμοποιούμε the website is down).

    ReplyDelete
  79. "OXI χρυσέ μου άνθρωπε, τόπαν πολλοί συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ του Πουλαντζά"

    Ποιοί είναι οι πολλοί; Και πού το είπε ο Πουλαντζάς; Be specific please.

    ReplyDelete
  80. G700, FriskyRadio RESPECT

    ReplyDelete
  81. Σε όλα αυτά τα ωραία περί «αισθητικής» και «ποιοτικής αξίας» του ατόμου, πρέπει να γνωρίζετε πως αναφέρεστε σε κατεξοχήν ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου τα οποία βεβαίως είναι δυνατόν να καλλιεργηθούν, αλλά φυσικά πρέπει να προϋπάρχουν. Οποιεσδήποτε θεωρίες περί «κληρονομικότητας» ή ύπαρξης τέτοιων χαρακτηριστικών σε συγκεκριμένες μόνο ομάδες ανθρώπων, εκτός από αστήρικτες, τείνουν να είναι και ρατσιστικές. Αν αποφασίσετε κάποια στιγμή να βλέπετε τους ανθρώπους αντικειμενικά χωρίς να ρωτάτε «από πού κατάγεσαι», «τι δουλειά κάνεις», «πόσα λεφτά βγάζεις», «σε πιο σχολείο πήγες», κτλ θα διαπιστώσετε πως η ποιότητα του κάθε ατόμο λίγο έχει να κάνει με τα παραπάνω.

    ReplyDelete
  82. "Αν αποφασίσετε κάποια στιγμή να βλέπετε τους ανθρώπους αντικειμενικά χωρίς να ρωτάτε «από πού κατάγεσαι», «τι δουλειά κάνεις», «πόσα λεφτά βγάζεις», «σε πιο σχολείο πήγες», κτλ θα διαπιστώσετε πως η ποιότητα του κάθε ατόμο λίγο έχει να κάνει με τα παραπάνω."

    Anonyme, mi perimeneis apo kollimena ston egefalo atoma na skeftoune etsi.

    ReplyDelete
  83. Ο/Η αστικός προλετάριος είπε...
    "το εξ ορισμού ΜΗ ΤΥΧΑΙΟΝ ....."

    Ορίστε; Excusez-moi? (εξευγενισμένα) Και ποιός είναι ο ορισμός για να έχουμε καλό ερώτημα;


    Ο,ΤΙ, στο πείραμα η στην παρατήρηση, όλων των άλλων παραμέτρων τηρουμένων ίσων ή διορθωμένων, συμβαίνει με συχνότητα μικρότερη του 5% [P<0.5]συμπεραίνεται, κατά συνθήκη, ως ΜΗ τυχαίον γεγονός.
    Εσύ βέβαια και η Φώφη μπορείτε να προτείνετε ΑΛΛΕΣ αρχές για την ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ επιστήμη.

    ΑΛΛΑ αυτά ΜΗ τα λέτε εδώ η παραέξω διότι θα σας πάρουν με τις ΝΤΟΜΑΤΕΣ.

    ReplyDelete
  84. και ποιός είσαι εσύ ανώνυμε πασόκε που τολμάς να υπαινιχτείς πως οι απόψεις του έρωτά μου, του άνδρα της ζωής μου, είναι ρατσιστικές; άει πάγαινε από κει.

    ReplyDelete
  85. "Ο,ΤΙ, στο πείραμα η στην παρατήρηση, όλων των άλλων παραμέτρων τηρουμένων ίσων ή διορθωμένων, συμβαίνει με συχνότητα μικρότερη του 5% [P<0.5]συμπεραίνεται, κατά συνθήκη, ως ΜΗ τυχαίον γεγονός."

    Ναι, ε; Και ποιό είναι το πείραμα; Με τι όρους έχει διατυπωθεί;

    Τζινάκι μου, δεν πάμε να κάνουμε άλλου είδους παρατηρήσεις καλύτερα;

    ReplyDelete
  86. "Anonyme, mi perimeneis apo kollimena ston egefalo atoma na skeftoune etsi."

    εσύ είσαι ο κοκοκομφούκιος, σε ξέρω εγώ, πρόσεξε πως εκφράζεσαι για το αμόρε μου, τον έρωτα της καρδιάς μου, το καμάρι της ψυχής μου, το λουλούδι του πρωινού μου. Τα λόγια σου μετρημένα. Αμαθή πασόκε.

    ReplyDelete
  87. PX οι πιθανότητες είναι 99% ότι η Καρολίνα Psomiades-karavlahos θα γίνει ένα ξανθό, αγράμματο τσοκαρο και ότι τα παιδιά του τσοχατζόπουλου θα είναι απατεωνάκια.

    Σε μιά τραγική στιγμή της υγείας του πατέρα έγινε επείγουσα εισαγωγή του Ιπποκράτειο (1987). Επί 24 ώρες, ήταν σε ένα δωμάτιο με τον στρατηγό Λιάνη, πατέρα της Δημητρούλας Λιάνη-Παπανδρέου.

    Ρώτησα, "Μαμά πως ήταν οι γονείς της;" για να πάρω την απάντηση "Ε αυτά τα στρώματα, καταλαβαίνεις" ΚΑΙ αυτό από μιά γνήσια σοσιαλίστρια.

    ReplyDelete
  88. Εγώ που δεν καταλαβαίνω, πώς ήταν δηλαδή;

    Υστερόγραφο προς κύριον Κομφούκιον:

    Το διαζευκτικό ή τονίζεται πάντα (σε αντίθεση με το άρθρο η). Επίσης, τα πως και που τονίζονται πάντα όταν εισάγουν ερωτηματική πρόταση: άρα "Μαμά, πώς ήταν οι γονείς της;" Αυτά, γιατί η αισθητική μου δεν ανέχεται ανορθογραφίες και διάβασα πιό πάνω πως ο spellchecker σε ανέδειξε πρωταθλητή.

    ReplyDelete
  89. "PX οι πιθανότητες είναι 99% ότι η..."

    ναι, ε; από ποιά μελέτη προκύπτει αυτό; και αυτό το λένε "πολλοί";

    ReplyDelete
  90. αντρούκλα μου γλυκιά μην τους ακούς τουτουνούς. βαλτοί είναι όλοι τους ξέρεις από που. έλα στην αγκαλιά μου, έλα σε μένα να τα ξεχάσεις όλα.

    ReplyDelete
  91. 'do not feed the troll' - τα λέει όλα.

    ReplyDelete
  92. Ρώτησα, "Μαμά πως ήταν οι γονείς της;" για να πάρω την απάντηση "Ε αυτά τα στρώματα, καταλαβαίνεις"

    Me tetoia snobaria mama den aporo pos o gios bgike tetoia psonara.

    ReplyDelete
  93. ΔΕΝ ιδρώνω, μη στενοχωριέσαι...

    Κάποτε, όπως κάθε μέρα το καλοκαίρι, στα Κανάρια στην Βάρκιζα. Απογευματάκι.
    Κατεβαίναμε για να κάνουμε παρέα στον πατέρα που έκανε απογευματινό ή βραδυνό μπάνιο καθότι εργαζόμενος.

    Είχε μανία με τον αθλητισμό και την γυμναστική - σε ανύποπτο χρόνο για όλον αυτον τον κοσμάκη.

    Τέλος πάντων, κολύμπησε κάπου μισή ώρα, βγήκε και άρχισε την ρουτίνα του, "διάσταση-έκταση", οπόταν κάτι πιτσιρίκια άρχισαν να του κάνουν καζούρα.

    Η μαμά κι εγώ γελάγαμε αλλά η θεομήτωρ προσεβλήθη - "Πως τολμούν" κλπ κλπ.
    Πλησιάζει, λοιπόν, τότε ο πατέρας και της λέει, "Φωφώ ενόσω εγώ δεν ενοχλούμαι, εσυ γιατί συγχίζεσαι;;"

    ReplyDelete
  94. Ο Κομφούκιος είναι μπροστά από την εποχή του. Σε λίγα χρόνια όλοι θα λένε για τη σημασία των 3 γενεών για την απόκτηση αισθητικής. Η δε σοφία που πηγάζει από τα πειράματά του θα διδάσκεται στα σχολεία απανταχού της οικουμένης. Π.χ., πήγες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κοκκινιάς; Τσοκαρία. Ψήφισες ΠΑΣΟΚ; Κλέφτης. Δεν έχεις στο σπίτι πίνακα του Βολανάκη; Αγράμματος. Και άλλα πολλά. Διαβάστε μήπως και μορφωθείτε αγράμματες λαϊκάντζες.

    ReplyDelete
  95. Παιδιά τόχουμε ξαναπεί κι ας το διαψεύδουν οι Γ700. Κομφούκιος δεν υπάρχει. Είναι ένα διαλεκτικό εφεύρημα.

    ReplyDelete
  96. ΔΕΝ ιδρώνω, μη στενοχωριέσαι...

    Ektos apo psonara eisai KAI xontropetsos.

    ReplyDelete
  97. Προς τι όλος αυτός ο κλαθμός και ο ξυλοδαρμός;
    Δεν αντελήβην

    ReplyDelete
  98. Syggnwmi paides alla gia ta polla pou anelyse o Komfou giati den ginetai syzitisi kai oloi estiazete sta astika;;;;

    ΚΑΙ κατι αλλο, γιατί τσιμπάτε αν δεν σας αγγίζουν αυτά που λέει;;

    ReplyDelete
  99. "Κομφούκιος δεν υπάρχει"

    Το αντικείμενο του πόθου μου εννοείς δεν υπάρχει; Φύγε από δω μη σε στολίσω λιμανίσια.

    Αγόρι μου γλυκό, γιατί δεν μου απαντάς;

    ReplyDelete
  100. Syggnwmi paides alla gia ta polla pou anelyse o Komfou giati den ginetai syzitisi kai oloi estiazete sta astika;;;;

    Τι ανέλυσε; Τα περί 3 γενεών; Ή τα περί 99% τσόκαρο; Ανάλυση το λέμε αυτό;

    ReplyDelete
  101. Lol @ Erotoxtypimeni 12:56 PM:

    "λουλούδι του πρωινού μου" xaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  102. Ο Κομφούκιος είναι δικός μου. Ερωτοχτυπημένη εξαφανίσου μην σε ξεμαλλιάσω. Εγώ είμαι και της ανώτερης κοινωνικής τάξης. Ο πάππος μου ήτο ιατρός του Βασιλέως αν θες να μάθεις, εσένα τι ήταν; Καρβουνιάρης στο Άστρος;

    ReplyDelete
  103. " Ο/Η Anonymous είπε...
    Lol @ Erotoxtypimeni 12:56 PM:

    "λουλούδι του πρωινού μου" xaxaxaxaxa

    January 10, 2008 2:21 PM"


    εμ τι ξέρετε σε αυτά τα στρώματα από το πως παίρνουν το πρωινό τους οι γνήσιοι αστοί.

    ReplyDelete
  104. Diladi oi astoi trone louloudia gia proino? Komfoukie SHED LIGHT

    ReplyDelete
  105. @ komfoukios
    PX οι πιθανότητες είναι 99% ότι η Καρολίνα Psomiades-karavlahos θα γίνει ένα ξανθό, αγράμματο τσοκαρο και ότι τα παιδιά του τσοχατζόπουλου θα είναι απατεωνάκια.

    ΠΟΙΟΣ σου τόπε αυτό.
    Εγώ πιστεύω πως είναι βέβαιο ότι η Καρολίνα Psomiades-Karavlahos θα γίνει Irene Joliot-Curie ή στη χειρότερη περίπτωση Eve Labouisse

    ReplyDelete
  106. " Ο/Η Γεωργία βασιλειάδου είπε...
    Προς τι όλος αυτός ο κλαθμός και ο ξυλοδαρμός; Δεν αντελήβην

    January 10, 2008 2:09 PM
    "

    Άστα βράστα Γεωργία μου. Αυτός ο Κομφούκιος έχει γοητεύσει όλες τις γυναίκες εδώ μέσα κι έχουν σκυλιάσει μαζί του οι άνδρες που τους παίρνει τις γυναίκες. Αλλά τι περιμένεις; Ξέρουν αυτές. Σιγά μην πήγαιναν με τη λαϊκή τάξη.

    ReplyDelete
  107. Ρε σεις λέτε να ήθελε να αποδείξει ότι είμαστε γκλαμουρολάγνοι γυφτοπασόκοι;

    ReplyDelete
  108. Εγω παντως ξέρω ότι ο Κομφούκιος έχει άδικο. Η κυρία Τατιάνα Στεφανάκη του ΑΝΤεννα είναι κόρη πρέσβυ και η μάνα της είναι κόρη Γάλλου κόμη.

    Αρα η θεωρία του καταρρίπτεται. Ακούς εκεί να λέει ότι οι κυρίες της Τηλεόρασης δεν είναι καθώς πρέπει. Ο ψευτολόγος

    ReplyDelete
  109. Mη σκας Κομφου, αυτοί προκειμένου να αντικρούσουν τα επιχειρήματα σου είναι ικανοί να βγάλουν αριστοκράτη ή να συμμαχήσουν ακόμα και με τον Ψωμιάδη.
    Τους χτύπησες στην Αχίλλεια πτέρνα. Οταν ο άλλος ξοδεύει όλο το μισθό για ένα ζευγάρι Πράντα, μια σταγόνα γκλαμουριά, και συ τον λες γύφτο....
    καταλαβαίνεις..

    Μιλάμε τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

    ReplyDelete
  110. και όπως σωστα το είπες το ΠΑΣΟΚ ήταν μηχανισμός κατάληψης εξουσίας με σκοπούς
    1) την λαφυραγώγηση του κράτους και πλουτισμό, και
    2) την κοινωνική άνοδό τους.

    ΟΤΑΝ λοιπόν έρχεσαι και τους λες πως τζάμπα βουτηχτήκανε στη λάσπη διότι τον Πασόκο κι αν τον πλύνεις θα χαθεί η Bulgari,
    είναι φυσικό......
    Εννοείς;;;

    ReplyDelete
  111. Παπουτσάκι πράντα σπορ, ταιριάζει και με παντελόνι, στην αγορά της Αγίας Βαρβάρας Αττικής, 20 ευρώ. Κάθε αγορά παράλληλα υποστηρίζει την ευπαθή κοινωνική και οικονομική ομάδα των περιθωριοποιημένων ανθιγγάνων.

    ReplyDelete
  112. AΣΦΑΛΩΣ και το ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ πρέπει να παταχθεί ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΥΤΗΡΑ προς ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    Θα μπούνε στο ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ όλοι οι εφοριακοί, πολεοδόμοι, τελωνειακοί, φώφες, λαλιώτες κλπ κλπ

    ΟΛΟΙ

    ΟΛΟΙ

    ΟΛΟΙ

    Είπαμε,

    There is NO such thing as being a little pregnant!

    ReplyDelete