Saturday, January 26, 2008

Η διάλεξη της παραλαβής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2007

Από τον Al Gore*
© NobelPrice.org

Βρίσκομαι απόψε εδώ με ένα σκοπό. Ένα σκοπό που προσπαθώ να υπηρετώ επί πολλά χρόνια. Προσεύχομαι στο Θεό να μου δείξει πώς να τον φέρω εις πέρας.

Κάποτε, εντελώς απροειδοποίητα, το μέλλον χτυπά την πόρτα μας και μας προσφέρει μία πολύτιμη και επώδυνη ματιά στο μέλλον. Εδώ κι εκατόν δεκαεννιά χρόνια, ένας πάμπλουτος εφευρέτης διάβασε σε μία εφημερίδα τη νεκρολογία του, που κατά λάθος είχε δημοσιευτεί πολύ πρόωρα, και που μάλιστα, καθώς ο υποτιθέμενος νεκρός είχε εφεύρει τη δυναμίτιδα, έφερε τον άδικο τίτλο «ο έμπορος του θανάτου».

Ταραγμένος από αυτή την καταδικαστική περιγραφή του, ο εφευρέτης προσπάθησε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην παγκόσμια ειρήνη. Επτά χρόνια αργότερα, ο 'Αλφρεντ Νόμπελ (Alfred Nobel) δημιούργησε αυτό το βραβείο -και όλα τα άλλα που φέρουν το όνομά του.

Σαν αύριο, εδώ και επτά ακριβώς χρόνια, διάβασα τη δική μου πολιτική νεκρολογία. Είχε τη μορφή μιας δικαστικής απόφασης που τη θεωρούσα βιαστική και λανθασμένη -και άδικη. Αυτή όμως η αρνητική ετυμηγορία μου πρόσφερε ταυτόχρονα ένα πολύτιμο κι επώδυνο δώρο: μία ευκαιρία να αναζητήσω νέους τρόπους να υπηρετήσω το σκοπό μου.

Η αναζήτηση αυτή με έφερε απροσδόκητα απόψε εδώ μπροστά σας. Αν και φοβάμαι πως τα λόγια μου δεν ταιριάζουν με την περίσταση, προσεύχομαι ώστε τα λόγια μου να φτάσουν αρκετά ξεκάθαρα στην καρδιά όλων όσοι με ακούν: «είναι ώρα για δράση!».

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες με τους οποίους έχω τη μεγάλη τιμή να μοιράζομαι τούτο το βραβείο, μας έχουν θέσει ενώπιον μίας επιλογής, μεταξύ δύο εντελώς διαφορετικών εκδοχών του μέλλοντος. Μίας επιλογής που στα αυτιά μας ακούγεται σαν χρησμός ενός αρχαίου προφήτη: «την ζωήν και τον θάνατον δώδωκα προ προσώπου υμών, την ευλογίαν και την κατάραν· εκλεξαι την ζωήν συ, ίνα ζήσης συ και το σπέρμα σου» (Δευτερονόμιον, 30:19).

Εμείς, το ανθρώπινο είδος, αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης πλανητικών διαστάσεων, μία απειλή κατά της επιβίωσης του πολιτισμού μας, που κάθε στιγμή -ακόμα και τώρα, ενώ εμείς καθόμαστε εδώ- γίνεται όλο και πιο δυσοίωνη και καταστροφική.

Αλλά υπάρχουν κι αισιόδοξα νέα: είμαστε εις θέση να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και να αποφύγουμε τις χειρότερες -όχι πάντως όλες- τις επιπτώσεις της. Αρκεί να δράσουμε αποφασιστικά, τολμηρά και γρήγορα.

Εν τούτοις, παρά ορισμένες αξιομνημόνευτες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι σημερινοί ηγέτες μας ταιριάζουν μάλλον στα φημισμένα λόγια με τα οποία ο Ουίνστον Τσόρτσιλ (Winston Churchill) περιέγραφε όσους αγνοούσαν την απειλή του Αδόλφου Χίτλερ (Adolf Hitler): «συνεχίζουν τον παράδοξο δρόμο τους· είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν αναποφάσιστοι, άκαμπτοι στο να τους παρασύρει το ρεύμα, στέρεα ρευστοί, πανίσχυροι στο να παραμένουν αδύναμοι».

Έτσι ρίξαμε και σήμερα άλλα 70 εκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, στο λεπτό αυτό χνούδι που αγκαλιάζει τον πλανήτη μας -λες κι ήταν ανοικτός βόθρος. Κι αύριο θα ρίξουμε λίγο περισσότερο, ενώ το σωρευτικό αποτέλεσμα όλων αυτών των ρύπων είναι να συγκρατούν στην ατμόσφαιρα όλο και περισσότερη από τη θερμότητα του ήλιου.

Αποτέλεσμα: η Γη έχει πυρετό! Και ο πυρετός της ανεβαίνει! Οι ειδικοί μας προειδοποιούν πως αυτή η ασθένεια δεν είναι παροδική και δε θα θεραπευτεί από μόνη της. Ζητήσαμε και δεύτερη γνώμη· και τρίτη· και τέταρτη. Και η διάγνωση των πάντων, που επαναλαμβάνεται με ανησυχητική ακρίβεια είναι πως υπάρχει κάτι πολύ λάθος σε κάτι πολύ θεμελιακό.

Το λάθος είμαστε εμείς -κι εμείς είμαστε που πρέπει να διορθωθούμε.

Στις 21 του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ το βόρειο ημισφαίριο άρχισε να απομακρύνεται από τον ήλιο, η επιστημονική κοινότητα ανάφερε με πρωτοφανή έμφαση πως οι πάγοι του Βορείου Πόλου «καταρρέουν». Σύμφωνα με κάποια έρευνα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί εντελώς σε λιγότερο από 22 χρόνια. Μία άλλη έρευνα, από επιστήμονες του Ναυτικού των ΗΠΑ, μας προειδοποιεί πως αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα σε... 7 χρόνια. Επτά χρόνια από σήμερα!

Τους περασμένους λίγους μήνες γίνεται όλο και πιο φανερό πως ο πλανήτης μας παραπαίει.

  • Μεγάλες πόλεις της βορείου και της νοτίου Αμερικής, της Ασίας και της Αυστραλίας αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις ύδρευσης που προκαλούνται από μακρόχρονες ξηρασίες και το λιώσιμο των παγετώνων.
  • Απελπισμένοι αγρότες βλέπουν το βιος τους να καταστρέφεται.
  • Ολόκληροι λαοί που κατοικούν στην παγωμένη Αρκτική ή τα νησιά του Ειρηνικού καταστρώνουν σχέδια εκκένωσης από τα μέρη που ήταν για χιλιάδες χρόνια οι πατρίδες τους.
  • Πυρκαγιές άνευ προηγουμένου ανάγκασαν σε μία χώρα 500,000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και προκάλεσαν σε κάποια άλλη κατάσταση εθνικής ανάγκης που παραλίγο να οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης.
  • Κλιματικοί πρόσφυγες μετανάστευσαν σε χώρες που ήδη κατοικούνται από ανθρώπους με άλλο πολιτισμό, θρησκεία και παραδόσεις, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εθνοτικών συγκρούσεων.
  • Πρωτοφανείς καταιγίδες στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό απείλησαν ολόκληρες πόλεις.
  • Καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες γίνονται συχνότερες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
  • Καίμε και αποψιλώνουμε απερίσκεπτα τα δάση μας και οδηγούμε όλο και περισσότερα είδη στην εξαφάνιση.

Κουρελιάζουμε και ξηλώνουμε το ίδιο το δίκτυ της ζωής που μας στηρίζει και από το οποίο εξαρτόμαστε.

Ουδέποτε είχαμε σκοπό να προκαλέσουμε τέτοια καταστροφή, ακριβώς όπως κι ο 'Αλφρεντ Νόμπελ ουδέποτε φανταζόταν πως η δυναμίτιδά του θα χρησιμοποιούνταν για πολεμικούς σκοπούς. Εκείνος έλπιζε πως η εφεύρεσή του θα συνέβαλε στην πρόοδο. Σκεφτόμασταν πάνω-κάτω με τον ίδιο τρόπο όταν αρχίσαμε να καίμε πελώριες ποσότητες άνθρακα, αργότερα πετρελαίου και μεθανίου.

Ακόμα και την εποχή του Νόμπελ υπήρχαν προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις. Ένας από τους πρώτους βραβευθέντες με το Νόμπελ χημείας μας προειδοποιούσε πως «σκορπίζουμε τα ανθρακωρυχεία μας στην ατμόσφαιρα». Αφού έλυσε περί τις 10,000 εξισώσεις με το χέρι, ο Σβάντε Αρένιους (Svante Arrhenius) υπολόγισε πως η μέση θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί κατά αρκετούς βαθμούς αν διπλασιασθούν οι εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα.

Εβδομήντα έτη αργότερα ένας από τους δασκάλους μου, ο Ρότζερ Ρεβέλ (Roger Revelle), μαζί με το συνάδερφό του Ντέιβ Κίλινγκ (Dave Keeling), άρχισαν να τεκμηριώνουν πολύ πιο συγκεκριμένα την άνοδο της περιεκτικότητας της ατμόσφαιρας σε CO2 ημέρα την ημέρα.

Σε αντίθεση όμως με άλλες μορφές ρύπανσης, το CO2 είναι άχρουν, άγευστο, και άοσμο, πράγμα που συνέβαλε στο να μην απασχολούμε την καρδιά και το νου μας με τις επιπτώσεις του στο κλίμα. Επιπλέον, οι διαστάσεις της καταστροφής που μας απειλεί σήμερα είναι πρωτοφανείς -και τείνουμε να συγχέουμε το «πρωτοφανές» με το «αδύνατο».

Είναι επίσης δύσκολο να φανταστούμε πώς θα κάνουμε πράγματι πράξη τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται για να ξεπεράσουμε την κρίση. Και όταν πελώριες αλήθειες είναι ταυτόχρονα άβολες, ολόκληρες κοινωνίες μπορεί να προσπαθήσουν -τουλάχιστο για κάποιο διάστημα- να τις αγνοήσουν. Όπως όμως μας θυμίζει ο Τζορτζ Όργουελ (George Orwell): «αργά η γρήγορα οι συλλογικές ψευδαισθήσεις σπάνε τα μούτρα τους επάνω στη σκληρή πραγματικότητα -συνήθως σε κάποιο πεδίο μάχης».

Από την εποχή που θεσμοθετήθηκε αυτό το βραβείο, η σχέση του ανθρωπίνου είδους με τον πλανήτη του έχει αλλάξει ριζικά. Κι όμως, εξακολουθούμε να παραμένουμε σε μεγάλο βαθμό αδιάφοροι για τις ολέθριες επιπτώσεις των πράξεών μας. Πράγματι, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, έχουμε κηρύξει πόλεμο ενάντια στην ίδια τη Γη. Η σχέση πλέον του είδους μας με το κλίμα της Γης μπορεί να περιγραφεί μάλλον με στρατιωτικούς όρους: «αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή».

Εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, επιστήμονες υπολόγισαν πως ένας ενδεχόμενος πυρηνικός πόλεμος θα εξέπεμπε στην ατμόσφαιρα τόσο καπνό και σωματίδια, που οι ζωογόνες ακτίνες του ήλιου δε θα έφταναν στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί «πυρηνικός χειμώνας». Οι ευφραδείς προειδοποιήσεις τους από εδώ, το Όσλο, βοήθησαν τον κόσμο να σταματήσει την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών. Σήμερα η επιστήμη μας προειδοποιεί πως αν δεν καταφέρουμε να μειώσουμε τη ρύπανση που οδηγεί σε υπερθέρμανση του πλανήτη, παγιδεύοντας τόσο πολύ από τη θερμότητα που η Γη μας υπό φυσιολογικές συνθήκες εκπέμπει πίσω στο διάστημα, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο «ανθρακικό καλοκαίρι».

Όπως έγραψε ο Αμερικανός ποιητής Ρόμπερτ Φροστ (Robert Frost): «Ο κόσμος πέπρωται να λήξει στη φωτιά, λένε πολλοί. Κι άλλοι: στον πάγο». Όπως και να 'ναι, σημειώνει παρακάτω, για τον όλεθρο και τα δύο είναι αρκετά.

Ούτε το 'να όμως, ούτε τ' άλλο οφείλουν αναγκαστικά να είναι το μέλλον μας. Ήρθε η ώρα να ειρηνεύσουμε με τον πλανήτη.

Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε γρήγορα, με την αίσθηση του κατεπείγοντος και με την αποφασιστικότητα που ιστορικά ζήσαμε μόνο όποτε τα έθνη μας κινητοποιούνταν για πόλεμο. Στο παρελθόν κερδήθηκαν πολλοί αγώνες για επιβίωση, όποτε οι ηγέτες εύρισκαν, την 11η ώρα, τα κατάλληλα λόγια που απελευθέρωναν κύματα θάρρους, ελπίδας και ετοιμότητας για θυσίες για την αντιμετώπιση μίας γνωστής -και ολοφάνερα θανατηφόρας- απειλής.

Τα λόγια αυτά δεν ήταν βολικές και παραπλανητικές διαβεβαιώσεις πως η απειλή δεν ήταν πραγματική ή άμεση· πως θα έπληττε άλλους, όχι εμάς· πως θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε να ζούμε τη ζωή μας ως συνήθως, παρά τον απίστευτο κίνδυνο· πως η Θεία Χάρη θα παρενέβαινε για κάνει ό,τι δεν ήμαστε έτοιμοι να πράξουμε εμείς οι ίδιοι.

Όχι, τα λόγια αυτά ήταν εκκλήσεις για κοινό αγώνα υπέρ του κοινού μέλλοντος. Μιλούσαν για θάρρος και γενναιοδωρία, για τη δύναμη των λαών, των πολιτών κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε επιπέδου διαβίωσης, να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην απειλή, όταν αυτό τους ζητήθηκε. Σε άλλους καιρούς οι εχθροί μας στοιχημάτιζαν πως οι ελεύθεροι λαοί δεν θα είχαν τη δύναμη να το κάνουν αυτό, δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής τους. Έκαναν φυσικά λάθος, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους ίδιους, .

Σήμερα είναι η ώρα της κλιματικής κρίσης: ενός κινδύνου που είναι πραγματικός, αυξανόμενος, άμεσος και παγκόσμιος. Είναι και πάλι, για μία ακόμα φορά, η 11η ώρα. Η αδιαφορία για την απειλή αυτή τιμωρείται από τώρα, με όλο και βαρύτερες ποινές, που σύντομα κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα γίνουν ανεπανόρθωτες και αβάσταχτες.

Έχουμε ακόμα για λίγο καιρό τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη μοίρα μας. Η μόνη ερώτηση που μένει είναι η εξής: θα έχουμε τη θέληση να αντιδράσουμε έντονα και έγκαιρα ή θα επιλέξουμε να παραμείνουμε δέσμιοι επικίνδυνων αυταπατών;

O Μαχάτμα Γκάντι (Mahatma Gandhi) αφύπνισε την πολυπληθέστερη δημοκρατία στον κόσμο και χαλύβδωσε την αποφασιστικότητα του λαού του με αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «σατιάγκραχα» (ή «δύναμη της αλήθειας»).

Πάντα η αλήθεια, εφόσον φανερωθεί, έχει τη δύναμη να μας απελευθερώνει. Η αλήθεια έχει επίσης τη δύναμη να μας ενώνει και να καλύπτει το χάσμα μεταξύ του «εγώ» και του «εμείς», να δημιουργεί τις βάσεις για κοινή προσπάθεια και μοιρασμένη ευθύνη.

Μια αφρικανική παροιμία λέει «αν θες να φτάσεις γρήγορα, ξεκίνα μόνος· αν θες όμως να φτάσεις μακριά, ξεκίνα μαζί με άλλους». Εμείς είμαστε αναγκασμένοι να φτάσουμε μακριά, και γρήγορα!

Πρέπει επίσης να εγκαταλείψουμε την ψευδαίσθηση πως η απάντηση βρίσκεται σε ατομικές, απομονωμένες, ιδιωτικές πράξεις. Ασφαλώς μπορούν κι αυτές να βοηθήσουν. Δεν θα φτάσουμε όμως αρκετά μακριά χωρίς συλλογική δράση. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως η παγκόσμια κινητοποίησή μας δεν θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ακόμα ιδεολογικού δόγματος, ενός ακόμα αδιέξοδου «-ισμού».

Για να γίνει αυτό χρειάζονται ιδεώδη, αξίες, νόμοι και διακρατικές συνθήκες που απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, που να οδηγούν σε πολυεπίπεδες απαντήσεις, που αναπτύσσονται αυθόρμητα και ταυτόχρονα.

Αυτή η νέα συνειδητοποίηση απαιτεί να απελευθερωθούν οι δυνατότητες που πάντα ενυπάρχουν στην ανθρωπότητα. Οι ανανεωτές που θα εφεύρουν ένα νέο πάμφθηνο τρόπο συλλογής της ηλιακής ενέργειας ή που θα κατασκευάσουν έναν κινητήρα που θα καταναλώνει CO2, μπορεί να ζουν στο Λάγος, τη Βομβάη ή το Μοντεβιδέο. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές παντού στον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον κόσμο.

Όταν ενωνόμαστε για ένα κοινό σκοπό που είναι έκδηλα αγαθός και αληθινός, η πνευματική ενέργεια που απελευθερώνεται μας μετασχηματίζει. Η γενιά που νίκησε το φασισμό παντού στον κόσμο τη δεκαετία του 1940, στην πορεία του απίστευτου αγώνα της ανακάλυψε πως είχε αποκτήσει το ηθικό ανάστημα και την μακρόπνοη θωριά που την οδήγησαν στο «σχέδιο Μάρσαλ», τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κι ένα νέο επίπεδο παγκόσμιας συνεργασίας και πρόνοιας που οδήγησε στην ενοποίηση της Ευρώπης και τη δημοκρατία και την ευημερία στη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και μεγάλο ακόμα μέρος του κόσμου.

Ένας από τους πιο εμπνευσμένους ηγέτες της γενιάς εκείνης είπε: «ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε τ' αστέρια, κι όχι τα χλωμά φωτάκια του κάθε περαστικού πλοίου».

Το τελευταίο έτος εκείνου το πολέμου, δώσατε το Νόμπελ Ειρήνης σε έναν ακόμα άνθρωπο που καταγόταν από το χωριό μου των 2,000 κατοίκων, το Κάρτατζ του Τενεσί. Ο Κόρντελ Χαλ (Cordell Hull) αποκλήθηκε από τον Φρανκλίνο Ρούσβελτ (Franklin Roosevelt) «πατέρας των Ηνωμένων Εθνών». Υπήρξε ήρωας και πρότυπο του πατέρα μου, που διαδέχτηκε τον Χαλ στο κογκρέσο των ΗΠΑ αλλά και στον αγώνα για παγκόσμια ειρήνη και διεθνή συνεργασία.

Οι γονείς μου μιλούσαν συχνά για τον Χαλ, πάντα με εκτίμηση και θαυμασμό. Όταν ανακοινώσατε τη βράβευσή μου εδώ και οκτώ εβδομάδες, συγκινήθηκα περισσότερο όταν είδα τον τίτλο της εφημερίδας του χωριού μου, που σημείωνε πως είχα κερδίσει το ίδιο βραβείο που κάποτε είχε απονεμηθεί στον Κόρντελ Χαλ. Εκείνη τη στιγμή μπόρεσα να νιώσω όπως θα ένιωθαν ο πατέρας και η μητέρα μου, αν βρίσκονταν ακόμα ζωντανοί μαζί μας.

Όπως ακριβώς η γενιά του Χαλ κατάφερε να αποκτήσει πελώριο ηθικό κύρος αντιμετωπίζοντας την παγκόσμια κρίση που προκάλεσε ο φασισμός, η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής ίσως να αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία της γενιάς μας. Στα ιδεογράμματα κάνζι, που χρησιμοποιούνται στα κινέζικα και τα ιαπωνικά, η λέξη «κρίση» γράφεται με δύο ιδεογράμματα, που το πρώτο σημαίνει «κίνδυνος» και το δεύτερο «ευκαιρία».


...συνεχίζεται στη σελίδα [2]

*Η διάλεξη της παραλαβής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2007 από τον πρών αντιπρόεδρο των ΗΠΑ , Al Gore (Nobel Lecture) . Η μετάφραση έγινε από την ομάδα του PPOL.

109 comments:

  1. λοιπόν σας αφήνουμε για την ώρα με την εξαιρετική ομιλία του Al Gore για την πρόκληση που θέτει στην ανθρωπότητα η υποβάθμιση του περιβάλλοντος . Καλή διασκέδαση

    ReplyDelete
  2. Eχει μάλιστα προκύψει και Γαλλισμός.

    Λένε οι Γάλλοι γιά κάποιον που δεν είναι και τόσο έξυπνος ή τόσο ικανός όσο μερικοί νομίζουν,
    "Et, quand meme, il n' a pas invente' la poudre"
    δλδ, "Δεν εφηύρε δά και την πυρίτιδα".

    ReplyDelete
  3. Για να μάθουμε ότι είναι πολύ άδικο να κρίνουμε τους Αμερικανούς από ένα κρετίνο, αγράμματο, δειλό, αρνησίμαχο, τεμπέλη, αλκοολικό, ψευτο-θρησκευόμενο χαμερπή ανθυπάνθρωπο που λέγεται G W Bush.

    Εχει και σπουδαίους πολίτες η Αμερική με πνεύμα, ανθρωπισμό και οράματα. Μπορεί να είναι 0,1-1% του πληθυσμού, αλλά είναι μοναδικοί.

    ReplyDelete
  4. Al Gore:
    ..Αυτή η νέα συνειδητοποίηση απαιτεί να απελευθερωθούν οι δυνατότητες που πάντα ενυπάρχουν στην ανθρωπότητα. Οι ανανεωτές που θα εφεύρουν ένα νέο πάμφθηνο τρόπο συλλογής της ηλιακής ενέργειας ή που θα κατασκευάσουν έναν κινητήρα που θα καταναλώνει CO2, μπορεί να ζουν στο Λάγος, τη Βομβάη ή το Μοντεβιδέο. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές παντού στον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον κόσμο...


    "Ο Αμερικανός βιοτεχνολόγος Κρέγκ Βέντερ και η ομάδα του,που κατάφεραν να αντιγράψουν και να συνθέσουν το γονιδίωμα του βακτηριδίου Mycoplasma genitalium,φιλοδοξούν να μπορέσουν μία μέρα να συνθέτουν οργανισμούς για συγκεκριμένους σκοπούς.ΟΠΩΣ π.χ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ Η ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ(π.χ. CO2)".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ 26-1-2008

    Υπάρχει ελπίδα;
    Από την επιστήμη ή τη θρησκεία;
    Ο Θεός παίρνει πιό γρήγορες αποφάσεις αλλά είναι πιό σκληρές.
    Χρειαζόμαστε ένα Νέο θεό ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΞΟΥΜΕ(έστω να τον παρακαλέσουμε, που λέει και ο Γκόρ, σαν καλός Αμερικανός) ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΟΥΣ,ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

    ReplyDelete
  5. "Ο Καραμανλής επιστρέφει στη γραμμή Σημίτη στα Ελληνοτουρκικά",διαλαλούν ΤΑ ΝΕΑ.
    Κομφούκιε κάτι μυρίστηκες εσύ.
    Λες να συμβεί;
    Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
    Ας επιστρέψει έστω το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ.Μας αρκεί και αυτό.

    ReplyDelete
  6. "Οι Τούρκοι φωνάζουν επειγόντως για Ελληνικά κεφάλαια για να αποφύγουν τη "σαουδαραβοποίηση"

    Σαν μαλακία μ'ακούγεται αλλά μαρέσει.

    ReplyDelete
  7. Eγώ πιστεύω πως η ΧΩΡΑ χρειάζεται γιά μιά ΔΙΕΤΙΑ [με εντολή να ΛΥΣΕΙ το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΔΙΑΦΘΟΡΑ] μιά ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ υπό τον Κώστα ΣΗΜΙΤΗ με ΥΓΙΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Παπαγιαννάκη από τον ΣΥΝ [γιά λόγους Οικουμενικότητας].

    ΚΑΙ εννοείται τον Στέφανο ΜΑΝΟ ως Υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

    ReplyDelete
  8. Και θα τα καταφέρει όλα αυτά μέσα σε 2 χρόνια? 2 χρονια θα του πάρει ισα-ισα για να αποτιμήσει το μέγεθος κατάντιας μας.

    ReplyDelete
  9. Aναρρωτιέμαι μερικές φορές ποιος μπορεί να είναι ο κύριος και καθοριστικός παράγοντας επιβίωσης νοήμονων πολιτισμών (αν υπάρχουν) στο σύμπαν μας.

    Στη σκέψη μου μια απάντηση γυρίζει συνεχώς, η ελευθερία. Το μέτρο της ελευθερίας τους πρέπει να είναι ο βασικός παράγοντας που καθορίζει την επιβίωση από την εξαφάνιση οποιουδήποτε νοήμονος είδους και πολιτισμού.

    Ένας συμπαντικός νόμος; Ίσως.

    Αφαίρεσε την ελευθερία της επιλογής από τα νοήμονα όντα, υποδούλωσε την ψυχή τους και είναι βέβαιο πως θα αυτο-καταστραφούν. Κι ούτε που θα το καταλάβουν, ούτε που θα το δουν μέχρι να είναι πολύ αργά για να κάνουν οτιδήποτε.

    Άραγε ο κόσμος μας, ο πολιτισμός μας, το είδος μας είναι αρκετά ελεύθερο; Είμαστε ελεύθεροι να αντιμετωπίσουμε το όποιο πρόβλημα;

    Το πρόβλημα άραγε το βλέπουμε;

    Ένας τρελός επιστήμονας καταφέρνει να δημιουργήσει ας υποθέσουμε μια συσκευή που παράγει ενέργεια από το κενό. Ένα μικρό σε μέγεθος κουτί που παράγει απειρη ενέγεια χωρίς κόστος, καθαρή, άπειρη ενέργεια από το κβαντικό κενό. Μια συσκευή που θα έλυνε όλα τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά μας προβλήματα, ίσως και τα οικονομικά. Είναι δυνατόν αύριο αυτήν η συσκευή να κυκλοφορίσει ελεύθερα στην αγορά; Ή μήπως ένας τρελός τρομοκράτης θα την έπαιρνε και θα την μετέτρεπε σε ένα ακόμα τρομακτικό όπλο;

    Τί κάνουμε τώρα; Βγάζουμε την τεχνολογία διακινδυνεύοντας έναν πυρηνικό Αρμαγεδών, ή ρισκάρουμε μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή;
    Σε αυτό το σημείο τι επιλογές πραγματικά έχουμε;

    Ίσως πολύ λιγότερες από όσες θα θέλαμε και να επιθυμούμε πραγματικά...

    ReplyDelete
  10. @ anonymous
    "Και θα τα καταφέρει όλα αυτά μέσα σε 2 χρόνια?"

    ΦΥΣΙΚΑ. Αν δεν έχεις εμποδισμούς από επαγγελματίες κατακάθια τύπου Πολυζωγόπουλου και Παπασπύρου, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ λύεται σε μιά βδομάδα, και πολύ λέω.
    Το ίδιο και με την ΠΑΙΔΕΙΑ.
    Αλλά πρόσεξε ΜΙΛΗΣΑ για ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, που σημαίνει
    "Κυρία Κυβέρνηση σε διατάζω εν λευκώ να προχωρήσεις και ο Θεός βοηθός".

    ΜΠΛΟΚΑ κάθε μέρα και ποινές 3000 ευρώ για κάθε μηχανάκι με ΣΚΟΠΙΜΩΣ βγαλμένη εξάτμιση ή κακοσυντηρημένο. Να δεις πως μετατρέπεται η Αθήνα σε τόπο ευδαιμονίας και απολύτου ησυχίας σε μιά βδομάδα.

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ αξιολόγησης ΟΛΩΝ των διδασκόντων ΑΕΙ και ΤΕΙ από τους διδασκόμενους (αλλά όλους τους διδασκόμενους ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ). Να δεις πως καθαρίζει η κοπριά του Αυγείου εν ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.

    Ο Ελληνικός Λαός είναι εκπληκτικός όσον αφορά στην ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του. ΛΑΜΠΡΗ απόδειξη πως σε τόπους μακρυνούς Αγγλοσαξονικούς μεταμορφώνεται, διαπρέπει και αναδεικνύεται στον νομοταγέστερο πολίτη.
    ΚΑΙ η προσαρμοστικότητά του εντείνεται ΟΤΑΝ η επαπειλούμενη τιμωρία είναι ΠΑΡΑΔΕΣ, όχι φυλακή, αλλά ΠΑΡΑΔΕΣ.

    ReplyDelete
  11. Πολύ καλή ομιλία, όντως. Μπορεί να ήταν αντιπρόεδρος κυβέρνησης που πήρε άσχημες αποφάσεις για τον κόσμο γενικά, δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι ευαισθητοποιήθηκε και ευαισθητοποίηση.

    ReplyDelete
  12. Oσο ΣΚΑΡΤΟΙ έχουμε καταντήσει - και παρακάτω ΔΕΝ γίνεται, άλλο ΤΟΣΟ, εμείς οι Ελληνες, είμαστε ΙΚΑΝΟΙ για ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ.

    ReplyDelete
  13. erratum

    Αλλά πρόσεξε ΜΙΛΗΣΑ για ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ->
    Αλλά πρόσεξε ΜΙΛΗΣΑ για ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΣΤΑΓΗ [mandate (engl.), mandat (fr.)].

    ReplyDelete
  14. @ anonymous
    "2 χρονια θα του πάρει ισα-ισα για να αποτιμήσει το μέγεθος κατάντιας μας."

    To εύρος και βάθος καθώς και εκπληκτικές λεπτομέρειες της κατάντιας μας ΓΝΩΡΙΖΕΙ πας Ελληνας και έχουν ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΙ από πολλούς, επανειλημμένως και ad nauseam.

    Oι δε ΛΥΣΕΙΣ είναι επίσης γνωστές, αλλά "πολλοί δεν θέλουν να τις ακούσουν".

    Στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ειδικότερα, τα ΚΟΜΒΙΚΑ σημεία είναι τρία:

    1. Τακτική πληρωμή ΕΙΣΦΟΡΩΝ από εργαζόμενο ΚΑΙ εργοδότη

    2. Διάρκεια εργασιακού βίου.

    3. Χρονική απόσταση μεταξύ ηλικίας τέλους εργασιακού βίου από τον αριθμό 80.

    ReplyDelete
  15. "το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ λύεται σε μιά βδομάδα, και πολύ λέω.
    Το ίδιο και με την ΠΑΙΔΕΙΑ."

    8 χρονια δεν του φτάσανε? Καλύτερα να μας λείπει.

    ReplyDelete
  16. Anonymous

    "8 χρονια δεν του φτάσανε? Καλύτερα να μας λείπει."

    Ο Σημίτης ΔΕΝ ασχολήθηκε με την Παιδεία στην οκταετία του.
    Με τα οικονομικά και την ΟΝΕ ασχολήθηκε και η επιτυχία ήταν ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ κατά την γνώμη παντος διεθνούς οργανισμού.

    Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Ισως εσυ να προτιμάς ως ΛΥΣΗ τον βασιληά.

    ReplyDelete
  17. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη Κομφούκιε.

    ReplyDelete
  18. Επί ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του ΠΑΣΟΚ, άρχισε και μιά άλλη συνήθεια στην Ελλάδα. Εσείς δεν είστε παρατηρητικοί ούτε αντιλαμβάνεσθε τη σημασία της λεπτομέρειας και της σημειολογίας.
    Αλλά ο Κομφούκιος τα πιάνει κάτι τέτοια.

    Απόκτησαν, που λέτε, οι αγράμματοι και ανεπάγγελτοι υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς, σύμβουλοι κλπ, ΟΛΟΙ γιοί υπηρετριών και κλεφτοκοτάδων, αυτοκίνητα πολυτελή που τα άλλαζαν σαν τα πουκάμισα [με τα λεφτά του φορολογούμενου, δλδ του Κομφούκιου και άλλων 38,000] και πολύ ασφάλεια για να τους δίνει αίσθημα ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΟΣ (οι γιοί των κλεφτοκοτάδων επαναλαμβάνω)

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    προσέξτε ΤΗΝ ΕΙΔΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΑ,

    ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ, για λόγους
    ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ υποτίθεται

    Η ΔΙΚΙΑ μου ερμηνεία είναι πως
    ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΝ να ΚΑΤΣΟΥΝ στο ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ, διότι γνωρίζουν ότι δεν το αξίζουν.

    Αυτή, λοιπόν, την παράδοση της "σεμνότητας" κληρονόμησε και εφαρμόζει και το ΚΡΕΑΣ.

    ReplyDelete
  19. Δεν έχουμε δυστυχώς Κυβέρνηση,ούτε διακυβέρνηση.Εχουμε απλά ένα σύστημα εξουσίας, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΞΙΜΟΥ, που λειτουργεί ΕΚΤΟΣ της Συντεταγμένης Πολιτείας, υπό την καθοδήγηση της "παρέας της θεσσαλονίκης",της οποίας εκτελεστικό μέλος είναι και ο Μπουφοδήμος.

    ReplyDelete
  20. Αυτή, λοιπόν, την παράδοση της "σεμνότητας" κληρονόμησε και εφαρμόζει και το ΚΡΕΑΣ.


    ΔΕΝ υπήρχε παράδοση "σεμνότητας" αλλά αλαζονείας(με έδρα πάλι τη θεσσαλονίκη με τους Ακηδες και όχι μόνο),που το ΚΡΕΑΣ την έκανε σεμνοτυφία,και στη συνέχεια έκτισε ένα φοβερό σύστημα συκοφαντίας που τάραξε ολόκληρο το αξιακό σύστημα Σημίτη. Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι η ΑΠΑΞΙΩΣΗ Σημίτη ισοδυναμούσε με ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ.

    ReplyDelete
  21. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ η ΧΩΡΑ να ΓΥΡΙΣΕΙ σρην

    ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ


    ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΑΙ
    ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΕ

    ReplyDelete
  22. ΣΗΜΙΤΗΣ με ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    με MANDATE

    για
    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
    ΠΑΙΔΕΙΑ
    ΔΙΑΦΘΟΡΑ

    ReplyDelete
  23. Εξ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ερεί τα ΚΡΕΙΤΤΩ

    και

    Εκ ΛΑΪΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ τα ΦΑΥΛΑ

    ReplyDelete
  24. «Προληπτική» αλλαγή στην ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων
    Η υπόθεση απομάκρυνσης του προέδρου Δημ. Βαγιωνά δεν αναμένεται να κλείσει «αναίμακτα» για την κυβέρνηση
    Του Μιχαλη Πιτσιλιδη

    Είναι γεγονός η απομάκρυνση του κ. Δημήτρη Βαγιωνά από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά μακροχρόνια διαφωνία με τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο και παρά τις επίμονες παρακλήσεις του και την άρνησή του να παραιτηθεί. Η σχέση των δύο ανδρών βρισκόταν στο ναδίρ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο υπουργός. Μάλιστα με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι κ. Δ. Αβραμόπουλος και Γ. Αλογοσκούφης πριν από ένα χρόνο (κατάθεση 899/31/12-1-2007, ΦΕΚ 25/τ.Α/9-2-2007) προβλεπόταν ότι ο διορισμός και η παύση προέδρου στον ΕΟΦ είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Υγείας. Παρά τη ρύθμιση, δεν κατέστη δυνατή η απομάκρυνση του κ. Βαγιωνά για περισσότερο από ένα χρόνο!

    Διπλή ιδιότητα

    Η δεοντολογικά απαράδεκτη διπλή ιδιότητα του κ. Βαγιωνά ως προέδρου της ελεγκτικής αρχής (ΕΟΦ) και των ελεγχόμενων (πρόεδρος των φαρμακοποιών) υπήρξε η αιτία πολλών δυσλειτουργιών που επηρέασαν τη φαρμακευτική πολιτική τής κυβέρνησης, υπέρ των συμφερόντων φαρμακοποιών και φαρμακεμπόρων. Συντεχνιακές ρυθμίσεις αποσοβήθηκαν την τελευταία στιγμή (όχι όλες όμως), ενώ ήταν πολλά τα ανοιχτά μέτωπα του κ. Βαγιωνά και με το επιστημονικό διευθυντικό δυναμικό τού οργανισμού, το έργο του οποίου παρεμπόδιζε ή προσπαθούσε να κατευθύνει ο τέως πρόεδρος.

    Στην απομάκρυνση του κ. Βαγιωνά συνέβαλε αποφασιστικά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των ημερών. Υποστηρίζοντας ότι είναι στενός «πρωθυπουργικός φίλος» και ότι τοποθετήθηκε στον ΕΟΦ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να «καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου», ο εκ Θεσσαλονίκης τέως πρόεδρος του ΕΟΦ βρέθηκε αυτομάτως στο επίκεντρο μιας διαδικασίας προληπτικού ελέγχου και το γραφείο του πρωθυπουργού άναψε αμέσως το πράσινο φως για την απομάκρυνσή του.

    Νέος πρόεδρος

    Νέος πρόεδρος διορίζεται ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του ΕΟΦ κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, τεχνοκράτης και από τους καλύτερους γνώστες της φαρμακευτικής πολιτικής, έμπειρος στα της λειτουργίας του οργανισμού. Δημιουργούνται, επίσης, δύο θέσεις αντιπροέδρων, με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη διεκπεραίωση του έργου της υπηρεσίας.

    Η υπόθεση Βαγιωνά εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχει και συνέχεια. Ηδη την επομένη της απομάκρυνσής του δημοσιεύτηκαν καταγγελίες και δηλώσεις του για σπατάλες και αστοχίες τής φαρμακευτικής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι υπήρξε βασικός συντελεστής της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στο υπουργείο Υγείας φοβούνται γενίκευση του φαινομένου και, το χειρότερο, «διαρροές» προς τα ΜΜΕ, αφού κάθε άλλο παρά απουσιάζουν τα σκάνδαλα από τον χώρο της υγείας…

    Ερωτήματα και για τα νοσήλια

    Ο αδελφός τού απομακρυνθέντος προέδρου του ΕΟΦ, ο γιατρός κ. Γιώργος Βαγιωνάς είναι βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας και διατηρεί Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη (Αναγέννηση Α.Ε., Νέα Ραιδεστός) για το οποίο, ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο κ. Γ. Βαγιωνάς εξελέγη βουλευτής το 2004 και η «Αναγέννηση» άρχισε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2005, με την κόρη του ως πρόεδρο Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλο. Μόλις μερικές ημέρες αργότερα, το κέντρο είχε ήδη εξασφαλίσει σύμβαση με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ ενώ το νοσήλιο στα κέντρα αποκατάστασης μετά λίγους μήνες έφτασε τα 150 ευρώ ημερησίως (αύξηση 150%, ΦΕΚ 231/Α/22-9-2005). Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη αύξηση του νοσηλίου έγινε το 2003 και όριζε το νοσήλιο στα 60 ευρώ ημερησίως (ΦΕΚ 332/Α/3-1-2003). Για να καταλάβει κανείς τις ταχύτητες αναπροσαρμογής νοσηλίων που καταγράφονται εδώ, φτάνει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ιατρικές πράξεις έχουν τιμές του 1991. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση γύψου σε ένα σπασμένο χέρι κοστολογείται σήμερα συνολικώς 10,4 ευρώ!!!

    ReplyDelete
  25. Εκ Θεσσαλονίκης,πρόεδρος των φαρμακοποιών και ταυτόχρονα πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ,"πρωθυπουργικός φίλος",.....θέλετε και άλλα για να καταλάβετε γιατί βυθίστηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία απο τις δαπάνες υγείας;

    ReplyDelete
  26. Κομφούκιος:"...ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ..."

    Εχεις δίκιο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΛΟΓΕ.Να διαβάζεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τακτικά για να λούζεσαι.

    ReplyDelete
  27. ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Κομφουκιανών προδιαγραφών ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ είναι

    Η Κ Α Θ Η Μ Ε Ρ Ι Ν Η

    ReplyDelete
  28. Πάσχος Μανδραβέλης:"...Αυτό μπορεί να έχει κάποιες ιλαρές στιγμές (όπως ήταν η εμπλοκή του κ. Ρεγκούζα με τον καναλάρχη των «090»),..."


    Ελα ρε Πάσχο από που είναι ο Ρεγκούζας και ποιός τον έβαλε εκεί που τρόμαξε ο Αλογοσκούφης να τον διώξει

    ReplyDelete
  29. Είπαμε


    1981 ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ ->

    ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΣΟΚ ->

    2000 ΕΘΝΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΣΟΚ

    ReplyDelete
  30. QUIZ:

    ΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝ, ΑΡΧΙΛΗΣΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

    ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

    όπου

    ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ και

    σε ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ;;;;;;;;

    ReplyDelete
  31. @κομφούκιο

    Καλά τα λές γενικά, αυτό τον έρωτα με τον Μάνο δεν τον καταλαβαίνω. Από όπου πέρασε και ως υπουργός αλλά και ως επιχειρηματίας μάλλον τα σκάτωσε.. τι του βρίσκεις δεν καταλαβαίνω. Καλός στην ανάλυση και στη θεωρία αλλά μέχρις εκεί.

    ReplyDelete
  32. Aυτά ΟΛΑ από Θεσσαλονίκη αναμένονταν.
    Ο κ. Καραμανλής είναι παντρεμένος με κοπέλα της λαϊκής τάξης ΑΡΑ όλα αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς είναι φυσιολογικά.

    ReplyDelete
  33. Κομφούκιος said...
    Aυτά ΟΛΑ από Θεσσαλονίκη αναμένονταν.
    Ο κ. Καραμανλής είναι παντρεμένος με κοπέλα της λαϊκής τάξης ΑΡΑ όλα αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς είναι φυσιολογικά.

    January 27, 2008 6:24 PM

    Ελα ντε.Τί την ήθελε αυτή τη λαικάντζα.Το μόνο που προσέφερε ήταν ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ στο Ζαχό για να τα βγάζει πέρα νυχθημερόν με τις συμβασιούχες.

    ReplyDelete
  34. Ρε Κομφού, λες νάναι πισωγλέντης ο "δικός σου";

    ReplyDelete
  35. ήμαρτον αλλά κάποιον πρέπει να ρωτήσω said...
    Ρε Κομφού, λες νάναι πισωγλέντης ο "δικός σου";

    ΑΥΤΑ ούτε γι αστεία in civil discourse.

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  37. 0 Κομφούκιος είναι πολύ σοβαρός και ποιοτικός συζητητής.Μερικές φορές μπλοφάρει.Καί όποιος δεν τον ξέρει τη πατάει.Ομως με αυτό το τρόπο μπλοκάρει τη πρόοδο της συζήτησης και άθελά(;) του την οδηγεί σε άγονες κατευθύνσεις.
    Τις περισσότερες φορές όμως έχει μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δημιουργική παρουσία.

    ReplyDelete
  38. @ ερμηνεύων τας γραφάς

    Είστε συνταγματολόγος;;;
    Ρωτάω διότι θέλω να προσλάβω κάποιον για μελλοντικές ερμηνείες της παληοκουρελούς που εχω στο μυαλό μου.

    ReplyDelete
  39. Αφού μιλάμε για τον Gore [αν και η έμφαση είναι στο περιβάλλον], αξίζει εδώ να συζητήσουμε κάτι πολύ σημαντικό που, στην Ελλάδα, παραμένει taboo, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να μιλάει ανοικτά πιά γιά το πρώτο taboo, τον "μακρυά από μας", τον καρκίνο.
    Tο δεύτερο taboo είναι η ψυχική νόσος, την οποία ο κόσμος στην Ελλάδα ντρέπεται να συζητήσει και συνήθως την αποκαλεί "ψυχολογικό πρόβλημα". ΚΑΙ όταν λέω "ψυχική νόσος" αναφέρομαι στις ψυχώσεις και όχι στις ψυχοπαθητικές προσωπικότητες ή τις νευρώσεις. Το ίδιο taboo ίσχυε μέχρι πρόσφατα και στις ΗΠΑ. Η οικογένεια Κennedy, για παράδειγμα, είχε μιά αδερφή που ήταν επί χρόνια σε ΑΣΥΛΟ ανιάτων, της έκαναν λοβοτομή κλπ κλπ.

    Η Tipper Gore, λοιπόν, η σύζυγος του Αντιπροέδρου, εξαιρετική φωτογράφος και μανιοκαταθλιπτική, ήταν ο πρώτος σημαίνων Αμερικανός πολίτης που δημοσιοποίησε το πρόβλημά του και το εκλαϊκευσε.

    Εχει δώσει μάχες για να αρχίσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να πληρώνουν νοσήλεια για μακροχρόνιες καταστάσεις και ο ρόλος της ήταν καταλυτικός στην άρση του στίγματος από τους ψυχωτικούς συνανθρώπους μας.

    Through endurance and perseverance, διά της υπομονής και της επιμονής.

    Παίδες, σε πολλά θέματα, ο Αμερικανικός Λαός διαθέτει φοβερό μεγαλείο. Ας προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τα καλά του.

    ReplyDelete
  40. από in.gr Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    Εκοιμήθη στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, έπειτα από μία σκληρή μάχη για τη ζωή που έδωσε επί επτά μήνες με σθένος και υποδειγματική ψυχική δύναμη.

    Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κατέληξε στην κατοικία του, καθώς οι γιατροί σεβάστηκαν την επιθυμία του να μην μεταφερθεί στο νοσοκομείο ό,τι και να του συμβεί.

    Στις 7.15 η σορός του Αρχιεπισκόπου μεταφέρθηκε από την αρχιεπισκοπική κατοικία στο Λαϊκό Νοσοκομείο για τη νεκροτομή και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο παρεκκκλήσι του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, όπου θα ψαλεί δέηση.

    Το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε τριήμερο προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Η κηδεία θα γίνει την τέταρτη ημέρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές αρχηγού κράτους.

    Στις 2.00 το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην οποία θα προεδρεύσει ο μητροπολίτης Καρυστείας Σεραφείμ, καθώς οι δύο γηραιότεροι μητροπολίτες Λαγκαδά και Κιλκισίας ασθενούν.

    ReplyDelete
  41. ...έπειτα από μία σκληρή μάχη για τη ζωή που έδωσε επί επτά μήνες με σθένος και υποδειγματική ψυχική δύναμη...

    Ούτε σθένος είδα ούτε υποδειγματική ψυχική δύναμη.Είδα έναν ψοφοδεή ανθρωπάκο που έτρεχε πανικόβλητος να σωθεί με αμφιλεγόμενες για την επιστήμη και αντίθετες με τη θρησκεία μεθόδους.
    Οταν του ανακοίνωσαν την αρρώστεια του εξεπλάγη και αναφώνισε εκείνο το ανεκδιήγητο: "Γιατί σε μένα";
    Η παιδεία θανάτου και η πνευματικότητα έλλειπαν από έναν κατ'εξοχήν, υποτίθεται, πνευματικό ηγέτη.Πίστευε ότι ήταν ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΣ.

    ReplyDelete
  42. Περιέφερε το σαρκίο του για να σωθεί στη χώρα που όταν πληροφορήθηκε το θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων από τη πτώση των δίδυμων πύργων το μόνο που μπόρεσε να πεί ήταν: "τους τιμώρησε ο Θεός".

    ReplyDelete
  43. Αυτός ο "Τουρκοφάγος" έδοσε μάχες για να ισχύει στην Ελλάδα το Οθωμανικό Δίκαιο με το οποίο περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας τεράστιες εδαφικές εκτάσεις δασικές και αστικές.
    Τελευταίο επίτευγμα η ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" με τα 7 εκατ. ευρώ που καταχράστηκε(όχι ο ίδιος),σύμφωνα με τον υπουργό κ.Δούκα.

    ReplyDelete
  44. Βαρειά η κληρονομιά της Ελλάδας του "πίσω ολοταχώς" που μας άφησε.
    Η Ελλάδα του "πρόσω ολοταχώς" δεν πενθεί.

    ReplyDelete
  45. Παρμενίδη ξέχασες τη σχέση του με τη χούντα, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τα προεκλοεγικά φυλαχτά, σημάδια των επιτυχών ανταλλαγών ψήφων και προνομίων, των τελευταίων μεγάλων επιτευγμάτων της ηγεμονίας του. Κατάφερε όμως τελικά το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε κερδίσει πριν 10 χρόνια, με τη συντηρητικούρα (τους νέους Έλληνες δλδ), το να επηρρεάζει συνειδήσεις και πολιτικές κατευθύνσεις, να το εξανεμίσει και να μείνει τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα πιόνι στους πολιτικούς ελιγμούς του Καραμανλή. Πικρό αποτέλεσμα? Ούτε στο θάνατο δεν είχε αξιοπρέπεια.

    ReplyDelete
  46. Και μην ξεχνάμε και τα ιεροσόλυμα, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους νταβατζήδες της εκκλησίας.

    ReplyDelete
  47. Telika mesa se 1-2 minakia tosi epikairotita, bale Zaxopoulo, bale kai Xristodoulo apo pano, to asfalistiko katelikse at the bottom of the pile...

    ReplyDelete
  48. at the bottom of the pile , έκατσε κι η Φάνη από πάνω κι έδεσε το γλυκό

    ReplyDelete
  49. O ΓΑΠ έβγαλε ένα υμνολόγιο για το Χριστόδουλο και την προσωπικοτητά του.Με ξάφνιασε, με ενόχλησε, με απαγοήτευσε,με πρόσβαλε.Σε τέτοιες στιγμές ΓΑΠ, Ο ΗΓΕΤΗΣ αδράζει την ευκαιρία και προκαλεί σόκ με τις αρμόζουσες δηλώσεις.Με αυτά τα γλοιώδη που λές για το Παρασκευαίδη, αφήνεις ΑΚΑΛΥΠΤΗ την ΕΛΛΑΔΑ του "πρόσω ολοταχώς".Το κενό όμως θα το καλύψουν άλλοι και τότε θα ψάχνεσαι.

    ReplyDelete
  50. Μάγκες έχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα περί Χριστόδουλου.

    Αν και δεν ήταν άγιος, ούτε ήταν κάνα τέρας αλλά ούτε και ο χειρότερος αρχιεπίσκοπος που πέρασε.

    Για τις σχέσεις του με τη Χούντα τι έχετε να πείτε δηλαδή; Επειδή χειροτονήθηκε επί χούντας; Δηλαδή ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν επί χούντας έπρεπε επίσης να απολυθούν;

    Αφήστε ρε μάγκες τα σάπια, αφήστε τα σάπια και μη μας τρελένετε με τις υποκρισίες - ούτε το 10% των Ελλήνων δεν έκανε πραγματική αντίσταση στη Χούντα - ένας Παναγούλης ήταν ο αληθινός, οι Παπανδρέηδες ήταν στις Σουηδίες και οι Μελίνες 'χορέυαν' στα Παρίσια (μαζί με τον πεθερό μου, δεν αστειεύομαι!). ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 73; ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ; ΤΟΝ ΠΑΙΖΑΝΕ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΟΝΟ - ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ, ΜΟΝΟ - ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 73... γιατί δεν τους είχε κάνει τα χατήρια σχετικά με τους ακατανόμαστους στον πόλεμο στη μέση ανατολή; Και που να μην την κάνανε αυτήν την αντίσταση γιατί το μόνο που κατάφερε ήταν να διώξει τον Παπαδόπουλο και να φέρει τον Ιωαννίδη... βλέπεις δεν ήταν μια η δικτατορία αλλά δύο (γιατί δε μας το λένε αυτό και μας την παρουσιάζουν σαν μία;) - και δε νομίζω ο 2ος να ήταν προτιμητέος του πρώτου... Αυτός ήταν που ως το πλέον πιστότερο σκυλάκι των αμερικανών τους άκουσε κατα γράμμα και έστειλε 2 σαράβαλα στην Κύπρο ώστε οι Άγγλοι να έχουν λόγο και να καλέσουν με τον πράκτορά τους το Μακάριο τους Τούρκους. Περιέργως ο Ιωαννίδης την περνούσε πιο φίνα από όλους στη φυλακή με πολύ περισσότερες εξόδους από όσο φαντάζεστε... δεν με εκπλήσει αφού το δήθεν αντιδικτατορικό ΠΑΣΟΚ το 80 προήγαγε και υποστήριξε τον άθλιο εκείνο συνταγματάρχη (δε θυμάμαι όνομα) που αφόπλισε και παρέλυσε την Κύπρο ώστε να μπουν ανεμπόδιστα οι Τούρκοι (εδώ λέγεται ότι είχαν να κάνουν και Παπανδρέηδες και Καραμανλήδες.. δεν είναι εξακριβωμένο αλλά εάν κρίνουμε από τα πεπραγμένα και τι να υποθέσουμε δεν ξέρουμε!!!).

    Οπότε αφήστε τα σάπια περί δικτατορίας γιατί η έλειψη ιστορικής παιδείας στην Ελλάδα έχει καταντήσει σίχαμα.

    ReplyDelete
  51. "Στις 7.15 η σορός του Αρχιεπισκόπου μεταφέρθηκε από την αρχιεπισκοπική κατοικία στο Λαϊκό Νοσοκομείο για τη νεκροτομή"

    Την νεκροτομή ΤΙ την θέλουν;;;
    Για να διαπιστώσουν την "αιτία θανάτου";;

    ReplyDelete
  52. parmenides said...
    "O ΓΑΠ έβγαλε ένα υμνολόγιο για το Χριστόδουλο και την προσωπικοτητά του.Με ξάφνιασε, με ενόχλησε, με απαγοήτευσε,με πρόσβαλε.Σε τέτοιες στιγμές ΓΑΠ, Ο ΗΓΕΤΗΣ αδράζει την ευκαιρία και προκαλεί σόκ με τις αρμόζουσες δηλώσεις.Με αυτά τα γλοιώδη που λές για το Παρασκευαίδη, αφήνεις ΑΚΑΛΥΠΤΗ την ΕΛΛΑΔΑ του "πρόσω ολοταχώς".Το κενό όμως θα το καλύψουν άλλοι και τότε θα ψάχνεσαι."

    Ευχαριστώ, Παρμενίδη, που πάντα, έστω και αργά ευθυγραμμίζεσαι με τις θέσεις μου.

    ReplyDelete
  53. Παιδιά σύρμα, ξύπνισε από τις 5:30 το χάραμα

    ReplyDelete
  54. Διαβάζω στο βιογραφικό στο οποίο μας παρέπεμψαν οι Γ700

    "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος - κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης- γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939.

    Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Ξάνθη όπου ο πατέρας του υπηρετούσε ως δήμαρχος και αργότερα εγκαταστάθηκε με την μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό του στην γειτονιά της Κυψέλης στην Αθήνα."

    Το "όπου ο πατέρας του υπηρετούσε ως Δήμαρχος" σημαίνει πως ήταν διορισμένος, δοτός Δήμαρχος επί Δικτατορίας Μεταξά και στην συνέχεια των προδοτικών Κυβερνήσεων Quisling [Tσολάκογλου, Λογοθετοπούλου, Ράλλη και άλλων "ανθέων"].

    ΑΡΑ, όπως σας λέω πάντα, "κατά μάνα κατά κύρη" βγήκε και ο γιός.

    ReplyDelete
  55. Λοιπόν στα περί Χριστόδουλου.

    Δηλαδή τι νομίζετε πως είναι η εκκλησία ρε μάγκες; Ματσα μούτσα εν θεώ, αδελφοί, αγάπη, ειρήνη ημείν; Αυτά είναι για τα παιδιά μάγκες, ξυπνάτε, η θρησκεία ήταν και είναι τρόπος ελέγχου των λαών. Πάνω από όλα είναι πολιτικό όπλο.

    Λοιπόν αντί να ζητάμε εν θεώ αρχιεπισκόπους θα πρέπει να ζητάμε αρχηγόπουλα αρχιεπισκόπους οι οποίοι θα ανεβάσουν το ίματζ της Ελλάδας διεθνώς ανά τους ορθοδόξους και όχι μόνο. Και πάνω από όλα θα πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Ελλήνων. Τα λοιπά για τη θρησκεία ποσώς μας ενδιαφέρουν.

    Η χριστιανική θρησκεία είναι και απαράδεκτη και ενάντια στη φύση, και υπεύθυνη για πλήθος εγκλημάτων. Σχετικά με τον Ελληνικό λαό και τον κατέστρεψε και τον έσωσε, η προσφορά είναι μικτή. Εμείς θα πρέπει να δίνουμε βάση μόνο σε εκείνους που μας εξυπηρετούν.

    Ο Χριστόδουλος αυτό που προσπάθισε να κάνει ήταν να ανεβάσει το κύρος της Ελλαδικής εκκλησίας πιο πάνω από μια απλή εκκλησία - γιατί όχι και να μη γίνει πατριαρχίο (δηλαδή αυτό της Αλεξάνδρειας ή των Ιεροσολύμων πόσους πια πιστούς έχει; Μόνο ιστορικά πια θα πηγαίνει το πατριαρχιλίκι;). Δίκαια ο Χριστόδουλος αμφισβήτησε και τον πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης ο οποίος παραμένει τραγικά δέσμιος της πολιτικής της Τουρκίας.

    Φυσικά δε μας συμφέρει και να πέσει ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως εφόσον ακόμα βγαίνουν Ελληνικής καταγωγής αλλά από την άλλη πατριάρχες λουλούδες σαν και τον σημερινό που τολμάει ακόμα να αποκαλεί τη Μακεδονία 'νέες χώρες' και να τη ζητεί πίσω δεν τους χρειαζόμαστε (το τι διχασμό έχει προκαλέσει ο ηλίθιος δεν λέγεται - για το χρήμα φυσικά).

    Ναι ο Χριστόδουλος ήταν βρώμίκος. Για οικονομικά σκάνδαλα δεν γνωρίζω λεπτομέριες αλλά πιστεύω δεν τον έχουν ανάγκη τον αρχιεπίσκοπο οι επίσκοποι για να βάλουν το χέρι στο παγκάρι. Η λούγκρα επίσκοπος που έχει η Αττική έφαγε εκατομμύρια και δεν κουνήθηκε δαχτυλάκι ... κάτι πήγε αρχικά να πει ο Χριστόδουλος και σηκώθηκαν οι μισοί επίσκοποι και από τα τελευταία χωριά να τον φάνε, ό,τι ακριβώς γίνεται και στην πολιτική. Ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Καραμανλής θα καθάριζε την κόπρο του Αυγεία, ούτε και ο Χριστόδουλος την οξεία λουγκρίαση στην εκκλησία.

    Από την άλλη όμως τα κόλπα που πήγαινε να κάνει στα Ιεροσόλυμα με την υποστήριξη του δικού του για τη θέση στο πατριαρχίο ήταν θετικά για την Ελλάδα και είναι άξιο απορίας γιατί μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου πήγε εναντίον του.

    Το πατριαρχίο της Κωνσταντινούπολης με την παρούσα μορφή και ειδικά με πατριάρχες τύπου Βαρθολομαίου δεν έχει να προσφέρει πολλά αλλά και δημιουργεί προβλήματα. Με αρχιεπισκόπους τύπου Χριστόδουλου ίσως θα μπορούσε να γίνει η ώθηση της εκκλησίας της Ελλάδος, το ανέβασμα σε πατριαρχίο και το μοίρασμα της 'ορθοδοξης εξουσίας' σε Ρωσία (η πολυπλυθέστερη ορθόδοξη χώρα) και Ελλάδα (η ιστορικότερη ορθόδοξη χώρα). Με ιστορικό δεδομένο το έντονο ελληνικό χρώμμα της χριστιανικής θρησκείας (ούτε οι λατίνοι δεν το αρνούνται αυτό) θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε το ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδας παγκοσμίως και με πολλά πολιτικά κέρδη για τη χώρα.

    Λοιπόν δε λέω ότι ο Χριστόδουλος ήταν ο καλύτερος αλλά σε κάποια πράγματα είχε απόλυτο δίκαιο (όπως και σε άλλα απόλυτο άδικο). Σταματείστε λοιπόν να σκέφτεστε για λουλούδια και αγάπες σε ότι αφορά την εκκλησία. Πρέπει να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε ως όπλο, ειδικά στον κόσμο του σήμερα.

    ReplyDelete
  56. @ ulis

    "Αφήστε ρε μάγκες τα σάπια, αφήστε τα σάπια και μη μας τρελένετε με τις υποκρισίες - ούτε το 10% των Ελλήνων δεν έκανε πραγματική αντίσταση στη Χούντα - ένας Παναγούλης ήταν ο αληθινός, οι Παπανδρέηδες ήταν στις Σουηδίες και οι Μελίνες 'χορέυαν' στα Παρίσια (μαζί με τον πεθερό μου, δεν αστειεύομαι!). ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 73; ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ; ΤΟΝ ΠΑΙΖΑΝΕ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΟΝΟ - ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ, ΜΟΝΟ - ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 73... "


    ΣΩΣΤΑ ΜΕΡΙΚΩΣ.
    ΟΥΔΕΙΣ Ελλην αντιστάθηκε όσο μασούλαγαν τις ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ και "ευημερούσε" η χώρα σε "παπανδρεϊκό στύλ". ΜΟΛΙΣ στέρεψε ο κορβανάς (όπως το 1989) καλή ώρα, δλδ από το 1971 και μετά, ΤΟΤΕ θυμήθηκαν ΟΛΟΙ πως ήσαν σκλαβωμένοι!!!!!!!!

    Καμμιά σχέση με Αμερικανικές διαθέσεις.

    ReplyDelete
  57. ΕΥΧΟΜΑΙ απο τα ΒΑΘΗ της ΚΑΡΔΙΑΣ μου να εκλεγεί ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, κατά κόσμον καθηγητής κύριος Γιαννουλάτος.
    ΑΛΛΑ είμαι βέβαιος πως τα αγράμματα λαμόγια-μητροπολίτες ΔΕΝ τον θέλουν.

    ReplyDelete
  58. @ Κι εγώ σας πάω said...
    "Παρμενίδη ξέχασες τη σχέση του με τη χούντα, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τα προεκλοεγικά φυλαχτά, σημάδια των επιτυχών ανταλλαγών ψήφων και προνομίων, των τελευταίων μεγάλων επιτευγμάτων της ηγεμονίας του. Κατάφερε όμως τελικά το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε κερδίσει πριν 10 χρόνια, με τη συντηρητικούρα (τους νέους Έλληνες δλδ), το να επηρρεάζει συνειδήσεις και πολιτικές κατευθύνσεις, να το εξανεμίσει και να μείνει τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα πιόνι στους πολιτικούς ελιγμούς του Καραμανλή. Πικρό αποτέλεσμα? Ούτε στο θάνατο δεν είχε αξιοπρέπεια."

    Η ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ αντιμετώπιση της ασθένειάς του, από τον ίδιο, ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ τον "βασιληά" Χριστόδουλο στα μάτια των χυδαίων θρησκοληπτικών μαζών.

    ΚΑΤΙ είναι κι αυτό. Ισως να του άρμοζε αυτό το τέλος [αν και πιστεύω πως σε ουδένα αξίζει τέτοια αγωνία].

    ReplyDelete
  59. @Ulis

    Βάλτα σε μια τάξη αυτά που λές.Τί τρικυμία είναι αυτή.Αντιφάσεις επί αντιφάσεων και ξανά αντιφάσεις μέχρι να κυριαρχίσει το χάος.Τα ξαναδιαβάζεις αυτά που γράφεις για να δείς αν ο ίδιος καταλαβαίνεις κάτι;

    ReplyDelete
  60. Κομφούκιος said...
    ΕΥΧΟΜΑΙ απο τα ΒΑΘΗ της ΚΑΡΔΙΑΣ μου να εκλεγεί ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, κατά κόσμον καθηγητής κύριος Γιαννουλάτος.
    ΑΛΛΑ είμαι βέβαιος πως τα αγράμματα λαμόγια-μητροπολίτες ΔΕΝ τον θέλουν.

    January 28, 2008 11:53 AM


    Από το στόμα σου και στου Αλλάχ το αυτί.

    ReplyDelete
  61. Μα η πολιτική είναι εκ των πραγμάτων γεμάτη αντιφάσεις. Μην την ψάχνετε μάγκες!

    ReplyDelete
  62. Κομφούκιος said...
    "Στις 7.15 η σορός του Αρχιεπισκόπου μεταφέρθηκε από την αρχιεπισκοπική κατοικία στο Λαϊκό Νοσοκομείο για τη νεκροτομή"

    Την νεκροτομή ΤΙ την θέλουν;;;
    Για να διαπιστώσουν την "αιτία θανάτου";;

    January 28, 2008 11:28 AM

    Μια ακόμα σαχλαμάρα που προκαλεί ιλαρότητα.Μάς κόλασαν αυτοί οι άνθρωποι!

    ReplyDelete
  63. Ο Μπλαιρ δήλωσε σήμερα στο CNN ότι η περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι επιτεύξιμη, χρειάζεται όμως πολιτική θέληση, καθολική συνεργασία, και πάνω απ' όλα συνειδητοποίηση από τους πολίτες όλου του κόσμου ότι πρέπει να κάνουν δύσκολες, επίπονες επιλογές. Η πορεία προς την αλλαγή μπορεί να αρχίσει άμεσα με μια συμφωνία κι εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των μεγαλύτερων ρυπογόνων χωρών, των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας.

    ReplyDelete
  64. Ulis said...
    "Λοιπόν στα περί Χριστόδουλου.

    Δηλαδή τι νομίζετε πως είναι η εκκλησία ρε μάγκες; Ματσα μούτσα εν θεώ, αδελφοί, αγάπη, ειρήνη ημείν; Αυτά είναι για τα παιδιά μάγκες, ξυπνάτε, η θρησκεία ήταν και είναι τρόπος ελέγχου των λαών. Πάνω από όλα είναι πολιτικό όπλο."

    ΚΑΝΕΙΣ λάθος. ΔΕΝ έχω εμβαθύνει στην συγκριτρική θεολογία, αν και διάκειμαι θετικά απέναντι στον Βουδισμό, αλλά πιστεύω στο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ μήνυμα του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

    Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ είναι πως ΟΥΔΕΙΣ συλλαμβάνει αυτό το μήνυμα, εκτός από ένα.

    Είχα ένα Αμερικανό ειδικευόμενο, τον ιδιοφυέστερο από τις εκατοντάδες που δίδαξα, τον Joe Henderson. Tα βράδυα, όποτε ευκαιρούσε πήγαινε μαζί με την κοπελιά του και βοηθούσαν στην Soup Kitchen για τους απόρους. Του λέω μιά φορά για να τον δοκιμάσω, "Αν ζούσε σήμερα, ποιός νομίζεις πως θάταν ο ιδεολγικός προσανατολισμός του Ιησού;" . Σκέφθηκε, σκέφθηκε και αποκρίθηκε "Σοσιαλιστής θα ήταν, σοσιαλιστής."

    Καταλάβατε;;; Από το στόμα ενός WASP (=White Anglo-Saxon Protestant).

    ReplyDelete
  65. By the way

    ΠΟΤΕ θα ΠΑΨΕΙ ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ να αποκαλεί τον ΚΑΡΚΙΝΟ "επάρατη νόσο" και να αρχίσει να τον ΑΠΟΚΑΛΕΙ με τον ΟΝΟΜΑ του

    ΚΑΡΚΙΝΟ;

    ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΘΕΕ ΜΟΥ,
    οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

    ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑ που έλεγε η θειά μου η Φωφώ.

    ReplyDelete
  66. Ulis:
    "Για τις σχέσεις του με τη Χούντα τι έχετε να πείτε δηλαδή; Επειδή χειροτονήθηκε επί χούντας";

    Επι χούντας φίλε ήταν γραμματέας της ιεράς συνόδου.Γίνε πιό σοβαρός και πιό υπεύθυνος.Δεν είναι όλα χύμα.

    ReplyDelete
  67. Κομφούκιος said...
    By the way

    ΠΟΤΕ θα ΠΑΨΕΙ ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ να αποκαλεί τον ΚΑΡΚΙΝΟ "επάρατη νόσο" και να αρχίσει να τον ΑΠΟΚΑΛΕΙ με τον ΟΝΟΜΑ του

    ΚΑΡΚΙΝΟ;

    Δυσκολεύομαι σήμερα να διαφωνίσω μαζί σου.Κάτι δεν πάει καλά με μένα.Μπορείς να μου το εξηγήσεις;

    ReplyDelete
  68. By the way,

    ΕΥΧΟΜΑΙ τουλάχιστον η περίπτωση Χριστόδουλου να ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ τους Ελληνες προς την ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ της ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ:

    1. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ άτομα που έχουν ιστορικό Ηπατίτιδας Β και C να κάνουν ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΗΠΑΤΟΣ τουλάχιστον ΑΠΑΞ ΕΤΗΣΙΩΣ, διότι τα άτομα αυτά έχουν μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης ΗΠΑΤΩΜΑΤΟΣ, δλδ καρκίνου του ΗΠΑΤΟΣ.

    2. Πας πολίτης, άντρας ή γυναίκα που συμπλήρωσε τα 49 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ πρέπει να κάνει την ΠΡΩΤΗ του ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ και να την επαναλαμβάνει κάθε 3 ΧΡΟΝΙΑ, η ετησίως εάν αναπτύσσει ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ.

    Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑ!!!!!!!!!!

    Κάντε το ΣΗΜΑΙΑ, στους γονείς σας, στους φίλους, συγγενείς, παντού!!!!

    ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  69. Κομφου, σήμερα είσαι ο σπουδαίος εαυτός σου και το λέω με συγκίνηση.
    Να είσαι καλά πάντα διότι είσαι κεφάλαιο.

    ReplyDelete
  70. Αγαπημένο τραγούδι, δικό μου και του Ξυδάκη, το αφιερώνω στον εκλεκτό Παρμενίδη (που τον βασανίζω και όμως με ανέχεται) και σε όλα τα λαμπρά άτομα εδώ μέσα.

    http://www.youtube.com/watch?v=b6s_kjlhP5U

    IL CIELO IN UNA STANZA
    εκτέλεση: Mina

    ReplyDelete
  71. Aμ' το άλλο .... το άλλο πού το πάτε.....
    "Εφυγε" λέει ο Τάδε και αναρωτιέσαι "Πού πήγε".

    ΖΩΑ, ζώα, ζώα ΚΑΤΩΤΕΡΙΕΣ γιατί ΦΟΒΑΣΤΕ τον θάνατο;;;;;

    ReplyDelete
  72. Αμ το ΑΛΛΟ;;;;;
    Το ΑΛΛΟ;;;;;

    Στο ΑΡΧΑΙΟΝ ΔΡΑΜΑ μιλάνε για
    ΝΕΚΡΟΥΣ
    και
    ΤΑΦΟΥΣ

    ΝΕΚΡΟΣ+ΤΑΦΟΣ-> ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

    Πήγε τώρα του Λιάκου Μπουρνόβα ο γιός και η κόρη σε τεταρτοκλασάτο πανεπιστήμιο στην Αγγλία (διάβαζε Polytechnic) και γύρισε στην Ελλάδα και ξέχασε τα Ελληνικά και τα
    ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ έγιναν

    ΚΟΙΜΗΤΗΤΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ποιά κοιμητήρια βρε ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΙ!!!!!!!!!!

    Κοιμητήριον είναι μεσαιωνική λέξη και ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

    ReplyDelete
  73. Παίδες καλησπέρα,
    προτού παρασυρθουμε σε ανόητα υμνολόγια υπέρ του Al Gore παρακαλώ θυμηθείτε παρακάτω ποιός πραγματικά είναι και τι σχέση μπορεί να έχει με οποιοδήποτε νόμπελ ειρήνης.

    Πρώην αντιπρόεδρος των Η.Π.Α, όπου κατα την διάρκεια της θητείας του δίπλα στον Κλίντον βομβαρδίστηκαν η Γιουγκοσλαβία, η Αλβανία, τον Σουδάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Αιτή, το Ζαίρ, η Λιβερία...χρησιμοποιήθηκαν γι' αυτές τις ειρηνικές ενέργειες όλα τα διαθέσιμα μέσα συμπεριλαμβανομένων και όπλων "πλούσιων" σε απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    Τα συμπεράσματα δικά σας...

    http://ojosdelmundo.blogspot.com/2007/10/al-gore-home.html

    ReplyDelete
  74. Και επειδή ήταν επί χούντας γραμματέας της ιεράς συνόδου δεν λέει και πολλά για μένα. Είναι σα να μου λες ότι ήταν επί ΝΔ ή επί ΠΑΣΟΚ.

    Ο Χριστόδουλος ήταν βρώμικος, όμως όχι τόσο βρώμικος όσο άλλοι ιεράρχες... εκεί να δείτε τι σουπιές και τι πράκτοριλίκια κυκλοφορούν.

    Επίσης σταματείστε τα γελοία περί θρησκείας και αγάπης. Η θρησκεία πρέπει να εξυπηρετεί το συμφέρον μας, όταν δε έρχεται σε κόντρα πρέπει ή να την υποτάσσουμε ή να παίρνει δρόμο. Χεστήκαμε για τις αγάπες και τα φρου φρου και αρώματα, αυτά είναι για να πουλάμε στους άλλους. Να το βράσσω εγώ το Πατριαρχείο και την χριστιανική του παράδοση όταν την βάζει πάνω από την Ελληνική παράδοση και τα συμφέροντα του λαού μας.

    Επιτέλους, πότε θα μάθουμε από πολιτική ρε μάγκες;

    ReplyDelete
  75. ti plastiras ti papagos diladi filarako?

    ReplyDelete
  76. ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑΣ δλδ χειρότερα κακουργήματος διέπραξαν οι κάτωθι:

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α'
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β'
    Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ
    ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
    ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ
    Ι. ΡΑΛΛΗΣ
    Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και Συντροφία
    Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ

    ReplyDelete
  77. @Ulis

    Αυτό ακριβώς είναι το λάθος σου. Τι δουλειά έχει η εκκλησία με την πολιτική? Θεοκρατικό καθεστώς είμαστε? Σαν το Ιράν? Η εκκλησία ΔΕΝ πρέπει επ' ουδενί να αναμιγνύεται με την πολιτική γιατί μόνο κακό κάνει. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του Χριστόδουλου. Την είδε πολιτικός. Έτσι σε λίγο θα βγει και κανένας στρατηγός και θα μας πει για τον κοινωνικό ρόλο του στρατού και θα θέλει και αυτός ρόλο. Έτσι διαστρεβλώνεται το πολίτευμα. Κανένας δεν δικαιούται πολιτικό ρόλο. Τα νταβαντζιλίκια της εκκλησίας πρέπει να λάβουν τέλος. Ήδη έχουν τρομακτικά προνόμια για τα οποία κανείς δεν μιλά. Συνεχώς ψάχνουμε λύσεις για ασφαλιστικό, πόρους για παιδεία, κτλ και για την σκανδαλώδη εκκλησιαστική περιουσία που είναι αφορολόγητη και τα κονδύλια που πάνε στην εκκλησία δεν μιλάει κανείς. Από όλους ζητάνε θυσίες και η εκκλησία είναι μονίμως στο απυρόβλητο

    ReplyDelete
  78. @ Anonymous said...
    "@Ulis

    Αυτό ακριβώς είναι το λάθος σου. Τι δουλειά έχει η εκκλησία με την πολιτική? Θεοκρατικό καθεστώς είμαστε? Σαν το Ιράν? Η εκκλησία ΔΕΝ πρέπει επ' ουδενί να αναμιγνύεται με την πολιτική γιατί μόνο κακό κάνει."

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ανώνυμε είμαστε συνταγματικά θεοκρατική πολιτεία. Η Ελλάδα ΚΑΙ (δεν θα το πιστέψετε) η Νορβηγία.
    Η Ελλάδα βέβαια υποστηρίζει συνταγματικά την ανεξιθρησκεία, αλλά από την άλλη έχει επίσημη θρησκεία - άλλαις λέξεσιν, είναι "ολίγον έγκυος".

    Προσωπικά, θεωρώ την ΑΡΣΗ του ΧΟ από τις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ένα άλλο ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ του ΣΗΜΙΤΗ που, βέβαια, είναι ένα από τα αίτια που κόστισαν την πτώση του.

    Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μας πρέπει να αλλάξει για πολλούς ΛΟΓΟΥΣ, ένας δε από αυτούς είναι ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και διαχωρισμός σημαίνει ΟΥΔΕΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ είναι ΕΠΙΣΗΜΗ του ΕΘΝΟΥΣ, ουδεμιά.

    ReplyDelete
  79. @ ULIS

    Τώρα ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ με την ΘΕΣΜΙΚΗ της έκφραση, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    "Ετερον εκατέρωθεν" που λέει η λατρευτή μας Γεωργία.

    Αστα, σήμερα τάχεις κάνει ΣΑΛΑΤΑ ulis!

    ReplyDelete
  80. @ Anonymous
    "Παίδες καλησπέρα,
    προτού παρασυρθουμε σε ανόητα υμνολόγια υπέρ του Al Gore παρακαλώ θυμηθείτε παρακάτω ποιός πραγματικά είναι και τι σχέση μπορεί να έχει με οποιοδήποτε νόμπελ ειρήνης.

    Πρώην αντιπρόεδρος των Η.Π.Α, όπου κατα την διάρκεια της θητείας του δίπλα στον Κλίντον βομβαρδίστηκαν η Γιουγκοσλαβία, η Αλβανία, τον Σουδάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Αιτή, το Ζαίρ, η Λιβερία...χρησιμοποιήθηκαν γι' αυτές τις ειρηνικές ενέργειες όλα τα διαθέσιμα μέσα συμπεριλαμβανομένων και όπλων "πλούσιων" σε απεμπλουτισμένο ουράνιο."

    ΓΝΩΣΤΑ όλα οριζοντίως και καθέτως. Σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτώσεις, όπως των ΑΡΧΙ-ΦΟΝΗΑΔΩΝ των ΣΕΡΒΩΝ καλά έπραξαν. Ανακατεύεις μήλα με πορτοκάλια.

    ΟΧΙ πως επιθυμώ να υπεραμυνθώ κάθε ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Αλλά πώς να το κάνουμε, imperium = imperium.

    Kάποτε πήγε η θεία Φωφώ να στείλει λουλούδια, ήμουνα μαζί της .... ως πιτσιρίκα τρελαινόμουνα να ακούω τις ατάκες της.
    Λέει, "Πόσο κάνουν αυτά τα τριαντάφυλλα;", "Τόσο" αποκρίθηκε η υπάλληλος.
    "Πω πώωωωωω, πολύ ακριβά!"
    "Μα τι λέτε κ Γεννηματά μου, ο Φλεριανός τα πουλάει Τόσο συν Τόσο"
    οπόταν, η ετοιμόλογη Φωφώ είπε σαρκαστικά,
    "Μα ο Φλεριανός είναι και Φλεριανός."

    ReplyDelete
  81. Εννοείται ρε παίδες, καμία επίσημη θρησκεία, αυτά είναι γνωστά. Αλλά αυτά είναι για να χουμε να λέμε. Μήπως είμαι κάνας θρήσκος; Εγώ για άλλο μιλάω.

    Μιλάω για προπαγάνδα. Για πολιτική. Και όλα είναι όπλα. Γιατί δηλαδή να μην χρησιμοποιήσουμε τη θρησκεία σαν όπλο; Ο κινηματογράφος καλύτερος είναι; Μάγκες... όπου μας συμφέρει ναι, όπου όχι, έξω. Μην είμαστε αφελείς λοιπόν.

    Κανείς δε σέβεται καμία αρχή. Αυτό είναι γνωστό. Λοιπόν το ίδιο και εμείς. Πρέπει να βγάζουμε όλα τα όπλα. Και η θρησκεία μπορεί να είναι ένα.

    Λοιπόν η θρησκεία έχει κάποια δύναμη είτε μας αρέσει είτε όχι. Ας βάλουμε χέρι και ας τη χρησιμοποιούμε κατά βούληση, να μην γίνεται το αντίθετο όπως στην περίπτωση του Βαρθολομαίου (το τσουτσέκι που χει και θράσσος να κάνει και πολιτική επί της Ελλάδος αντί να κοιτάξει τα χάλια του) - αλλά δε θα το πάρουμε το θέμα και στα σοβαρά. Είπαμε, τα πάντα είναι πολιτική.

    Δυστυχώς εμείς πάμε και βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

    ReplyDelete
  82. Re seis, o Xristodoulos telika itan gay?

    ReplyDelete
  83. AYTO ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΑΚΡΙΤΟ και ΑΝΟΗΤΟ.

    Αν την χρησιμοποιήσεις στο πλαίσιο εθνικής προπαγάνδας, τότε ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ τον ΡΟΛΟ της ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ και ΡΥΘΜΙΣΤΟΥ.

    ΚΑΙ αφού την χρησιμοποίησες εσύ, έστω για καλό, εθνικό σκοπό, ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος οππορτουνιστής, πχ ένας λαλιώτης ή ένας τσιτουρίδης, θα την χρησιμοποιήσει για ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ή, το χειρότερο, κάποιος αρριβίστας από τα σπλαχνα της θα τολμήσει να χειραγωγήσει το κράτος για ίδια οφέλη, όπερ και εγένετο επί Παρασκευαϊδη.

    Αυτό που προτείνεις Υλίς ΔΕΝ είναι διπλωματία, είναι ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΑΡΡΙΒΙΣΜΟΣ με τα συνήθη γνωστά αποτελέσματα.

    ΑΝΟΗΤΕΥΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

    ReplyDelete
  84. Εμείς ΔΕΝ πιστεύουμε, ΜΗΤΕ στο motto της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας,
    "Cuius religio eius regio" [o επικεφαλής της εκκλησίας άρχει και της χώρας], ΟΥΤΕ στην Προτεσταντική Μεταρρύθμιση (Protestant Reformation) του τύπου
    "Cuius regio eius religio" [ο επι κεφαλής της χώρας άρχει και της εκκλησίας].
    ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!!!!!!!!

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, τα δηλητήρια των Λαών και, ειδικά, των ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΑΜΑΘΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

    ReplyDelete
  85. για το παρ'ολίγον κραχ δεν βλέπω να βάζετε κανένα αρθράκι...

    ReplyDelete
  86. Για τον κίνδυνο επισημοποίησης της εκκλησιαστικής παρέμβασης Κομφού έχεις απόλυτο δίκαιο. Συμφωνώ απόλυτα

    Εγώ το είδα από πιο Μακιαβελική πλευρά, ότι πρέπει στην πολιτική να παίζουμε με όλα. Με τα πάντα. Και μια δυνατή στο εξωετερικό εκκλησία της Ελλάδας θα βοηθούσε αρκετά - το πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι ικανό επί του παρόντος να κάνει και πολλά (ίσα ίσα να δίνει άλλοθι μόνο στην Τουρκία όταν θέλει να φορέσει το φερετζέ του Ευρωπαίου).

    ReplyDelete
  87. Pou eisai re Dr Marx? Pou eixes xa8ei?

    ReplyDelete
  88. @ ULIS

    Πρέπει να αντιληφθούμε εμείς οι Ελληνες ότι, μακροπρόθεσμα, οι επαμφοτερίζουσες, αμφιθυμικές συμπεριφορές, σε κάθε έκφανση της ζωής, ΟΧΙ μόνο οδηγούν σε οικονομικές, γεωπολιτικές και κοινωνικές καταστροφές, ΑΛΛΑ, το χειρότερο, ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ΧΩΡΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ.

    ΔΕΝ μπορείς από τη μιά να "χρησιμοποιείς" την θρησκεία/εκκλησία ως εργαλείο και μετα να μεμψιμοιρείς για τον ζυγό από τις υπερεξουσίες της!!!!!! ΑΝΟΗΤΕΥΕΙΣ και ΠΑΛΙΝΩΔΕΙΣ.

    Οπως, ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιείς συγχρόνως ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ επί της τσέπης του Κομφούκιου και laissez faire with Far West permissiveness γιά τον τζοχατζόπουλο, τον τσιτουρίδη, τον λαλιώτη, τον μαγγίνα KAI κάθε ΛΗΣΤΗ μικρομπαγαπόντη βλαχομπαρόκο της Β Αθηνών.

    WHY????

    For it shall come back and haunt you!!!!!

    ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Ολοι βγαίνουν κάποτε χαμένοι.

    ReplyDelete
  89. Βλαχομπαρόκος (COPYRIGHTED by Κομφούκιος)

    Βλαχομπαρόκος = σύνθετη λέξη
    εκ των βλάχος (Wallachian, Bλάχος, βλάχος που εκ παραφθοράς σημαίνει και άξεστος χωριάτης κλπ) και μπαρόκος εκ του baroque δλδ τεχνοτροπίας 17ου+/- αιώνα που χαρακτηρίζεται από υπερβολική, βαρειά οιονεί-βυζαντινή διακόσμηση

    ReplyDelete
  90. Thence

    κωστόπουλος = βλαχομπαρόκος

    μ' αρέσει διότι έχει ομοιοκαταληξία με την πιό προσβλητική λέξη που υπάρχει για μένα, δλδ
    ΠΑΣΟΚΟΣ

    ReplyDelete
  91. Θα βάλουμε άρθρα και για το παρολίγο κραχ και για την εκκλησία και για όλα.

    Σας υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα ξεκίνησε η ευρωπαϊκή βδομάδα περιβάλλοντος. Συνεπώς θα υπάρχει ένα theme περιβάλλοντος στα άρθρα που θα σηκώσουμε

    ReplyDelete
  92. Δηλαδή Κομφου η μουσική της Βάρσου και της Δημητριάδου όπως τις αποκαλείς είναι βλαχομπαρόκ και αυτές βλαχομπαρόκες;;;

    ReplyDelete
  93. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -> ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ -> ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ->
    TOILETTE SUR MER -> JUAN PERON -> ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ


    Ελάτε όλοι μαζί επ ευκαιρία της Ευρωπαϊκής βδομάδας του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ να γιορτάσουμε την

    ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ σε απόσταση 5 ΜΕΤΡΩΝ από ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ

    ελέω Γεννηματά

    για να
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ του ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ όπως του ΑΞΙΖΕΙ

    ReplyDelete
  94. Nομίζω Κομφου πως είσαι λίγο άδικος.
    Αν λάβουμε υπόψη
    1. Την τρέχουσα τάση να "πηγαίνουν" τα μουσεία στο λαό και όχι ο λαός στα μουσεία [πχ μουσειακά εκθέματα σε πεζόδρομους, πλατείες κλπ στις ΗΠΑ και πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, και
    2. Την ροπή προς ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των έργων τέχνης

    Η "ΟΡΑΜΑΤΙΚΗ" TOILETTE SUR MER των Πασόκων αδελφών Πάσχου, ελέω και παρανόμω παρμεβάσει Γεννηματά, πρέπει να ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ από την UNESCO σε

    MODERN WORLD MONUMENT OF ENVIRONMENTAL SHAME

    ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

    και το έργο να φέρει τον τίτλο

    TOILETTE SUR MER: ΒΙΟΣ και ΕΡΓΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

    ReplyDelete
  95. EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    Από

    "ΕUROPEAN COMMISSION,
    FUTURE NOISE POLICY,
    BRUSSELS 1996

    INTRODUCTION
    Many Europeans consider environmental noise, caused by traffic, industrial and recreational activities as their main local environmental problem especially in urban areas. It has been estimated that around 20 percent of inhabitants in western Europe suffer from noise levels that scientists and health experts consider to be unacceptable, where most people become annoyed, sleep is seriously disturbed and even adverse effects on the cardiovascular and psychophysiological systems are to be feared. The increasing number of complaints from the public about noise is evidence of the growing concern of citizens. For example the 1995 Eurobarometer environment survey showed that noise was the fifth most important area of complaint about the local environment (after traffic, air pollution, landscape and waste) but was the only issue about which the public's complaints had increased since 1992."

    OXI γιά τον κ. Βουλγαράκη και τον κ. Χρυσοχοϊδη κυρίες και κύριοι των Βρυξελλών.
    Οι κύριοι κύριοι Βουλγαράκης και Χρυσοχοϊδης πιστεύουν ότι

    1. Ο θόρυβος ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

    2. Το ΠΕΡΔΕΣΘΑΙ, το ΡΕΥΕΣΘΑΙ και οι ΘΟΡΥΒΟΙ από ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ είναι ένδειξη ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ και κατά κάποιον τρόπο elixir d' amore.

    Oπως οι Κορεάτες σκοτώνουν για παράδειγμα την γυναίκα τους στο ξύλο και εκείνη οφείλει να ουρλιάζει προκειμένου να διεγερθεί σεξουαλικώς ο σύντροφος, έτσι στην Ελλάδα λειτουργούν οι ΘΟΡΥΒΟΙ γενικώς, αλλά ειδικά οι παραπάνω.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κύριε Βουλγαράκη
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κύριε Χρυσοχοϊδη

    για την ΕΥΓΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

    στην ΑΥΞΗΣΗ του ΘΟΡΥΒΟΥ.

    ReplyDelete
  96. Μα κι εσυ βρε Κομφου στερείσαι αίσθησης χιούμορ και αναλογιών. Αλλίμονο κοτζάμ Βουλγαράκης και Χρυσοχοϊδης να ασχολούνται με banalite's όπως ο θόρυβος.

    Οι άνθρωποι αυτοί είναι σοβαροί και πολύ απασχολημένοι με ozone layer, greenhouse effect, nitrogen oxide και άλλα μεταφυσικά θέματα. Aλλίμονο. Ενίοτε παραλογίζεσαι.

    ReplyDelete
  97. "Oπως οι Κορεάτες σκοτώνουν για παράδειγμα την γυναίκα τους στο ξύλο και εκείνη οφείλει να ουρλιάζει προκειμένου να διεγερθεί σεξουαλικώς ο σύντροφος"

    Χαχαχαχαχα που τα είδες αυτά ρε Κομφού? Τα εν οίκω μη εν δήμω λένε πρόσεχε χαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  98. Σου αρέσει ο Donizetti Κομφού;;

    ReplyDelete
  99. Aν με ρωτήσεις σε Παπανδρεϊκά Ελληνικά θα σου πω

    ReplyDelete
  100. Πώς σου αρέσει ο Donizetti Κομφού;

    ReplyDelete
  101. Προς G700 (και λοιπούς) επειδή σας έχω κόψει να είστε του κλάμπ

    http://www.isohunt.com/download/26015716/eelke+kleijn

    ReplyDelete
  102. Από τα έργα του μ' αρέσει η Anna Bolena λόγω θέματος - η διαβολική/ψυχοπαθητική προσωπικότητα του Ερρίκου VIII και το τρίγωνο ΕΞΟΥΣΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ έχουν μεγάλο ιατρικό ενδιαφέρον.

    ReplyDelete
  103. Anonymous said...
    Σου αρέσει ο Donizetti Κομφού;;
    January 28, 2008 10:38 PM

    Κομφούκιος said...
    Aν με ρωτήσεις σε Παπανδρεϊκά Ελληνικά θα σου πω
    January 28, 2008 11:12 PM

    Anonymous said...
    Πώς σου αρέσει ο Donizetti Κομφού;
    January 28, 2008 11:20 PM

    Kομφού θα σε χρεώσω τα έξοδα του καθαριστηρίου. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  104. @ ulis

    "Αφήστε ρε μάγκες τα σάπια, αφήστε τα σάπια και μη μας τρελένετε με τις υποκρισίες - ούτε το 10% των Ελλήνων δεν έκανε πραγματική αντίσταση στη Χούντα - ένας Παναγούλης ήταν ο αληθινός,"

    MH γίνεσαι άδικος Υλίς. Και ο καθηγητής Σάκης Καράγιωργας έχασε τα δάκτυλά του από τις βόμβες και ο Σημίτης και η Λαίδη Flemming και μερικοί άλλοι.

    Και ξέρεις, ΤΟΤΕ το γύρω στο 1976 όταν έγινε εκείνο το πςερίφημο συνέδριο με τις συγκρούσεις, ο καθηγητής Καράγιωργας διαισθανόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, αντιστάθηκε

    και

    ΤΟΤΕ

    ΤΟΤΕ

    ΤΟΤΕ

    σηκώθηκε ΕΝΑ ΑΣΕΒΕΣ, ΑΝΕΥΛΑΒΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΕΝΑ ΑΛΗΤΑΚΙ των ΟΔΩΝ και του είπε,

    "ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ"

    Το όνομα αυτού: τσοχατζόπουλος

    Για να θυμάται η Ελλάδα την ΝΤΡΟΠΗ της.
    ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕ σε ΘΕΛΩ ΝΕΚΡΟ.

    ReplyDelete
  105. Ρε μάγγες ήμαρτον,
    ποιός διάολο είναι ο ντονιζεττι
    και τι σχέση έχει με το περιβάλλον.
    Πάτε από το ένα θέμα στο άλλο.
    Δηλαδή θα τρελαθούμε εδώ μέσα.

    ReplyDelete
  106. "ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ"

    έτσι ακριβώς κομφούκιε... τολμούσαν, αυτοί οι άκαπνοι χειροκροτητές, να μέμφονται έναν πραγματικό αγωνιστή-κόσμημα (και φτωχόπαιδο, μην το ξεχνάμε - καμία σχέση με τους αστούς σου)... αφετηρία των ηθών των εποχών που ακολούθησαν...

    μικρή σημασία έχει, αλλά η άθλια αυτή κραυγή αποδίδεται σε άλλον... και το γεγονός έγινε το 1975.

    ReplyDelete
  107. @ πανάγος said...
    "Ρε μάγγες ήμαρτον,
    ποιός διάολο είναι ο ντονιζεττι
    και τι σχέση έχει με το περιβάλλον.
    Πάτε από το ένα θέμα στο άλλο.
    Δηλαδή θα τρελαθούμε εδώ μέσα."

    Κοίτα, ο Κομφού σχολίασε το θόρυβο σαν μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα και σαρκαστικά είπε πως οι κ.κ. Βουλγαράκης και Χρυσοχοϊδης τον θεωρούν ως ελιξήριον του έρωτα χρησιμοποιώντας τον ιταλικό όρο, elixir d' amore, που είναι και τίτλος ομώνυμης όπερας του Ντονιζέττι.

    ReplyDelete